Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε φωτογραφία των δραστών

Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε φωτογραφία των δραστών

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του Telegram, μια φωτογραφία όπου, όπως υποστηρίζει, απεικονίζονται οι τέσσερις δράστες που οδήγησαν στο μακελειό στη Ρωσία και στο θάνατο 143 ανθρώπων.

Στην ανάρτηση στο Telegram το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει πως η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του “πολέμου που μαίνεται” μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που πολεμούν το Ισλάμ.

Μέχρι τώρα στη Ρωσία έχουν συλληφθεί 11 άτομα, μεταξύ αυτών και 4 που φέρονται να εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό στη Μοσχα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 143 ανθρώπων σε συναυλιακό χώρο.

Η Ρωσία ερευνά σύνδεση με την Ουκρανία

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση (22/03/2024), τη φονικότερη στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια. Ωστόσο, η Ρωσία ερευνά μια σύνδεση με την Ουκρανία, παρά την ανακοίνωση από τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Μικαΐλο Ποντόλιακ ότι το Κίεβο δεν έχει καμία σχέση.

Η υπηρεσία ασφαλείας FSB έκανε γνωστό πως «και οι τέσσερις τρομοκράτες» συνελήφθησαν, ενώ κατευθύνονταν προς την ουκρανική μεθόριο και ότι είχαν επαφές στην Ουκρανία. Ανέφερε πως μεταφέρονται στη Μόσχα.

«Τώρα γνωρίζουμε σε ποια χώρα αυτοί οι αιμοδιψείς μπάσταρδοι σχεδίαζαν να κρυφτούν από το ανθρωποκυνηγητό, στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.

 Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα