Chroming: Τo νέο επικίνδυνο challenge στο TikTok – Πέθανε 11χρονο αγόρι

Chroming: Τo νέο επικίνδυνο challenge στο TikTok – Πέθανε 11χρονο αγόρι

Η νέα τάση που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βάζει σε κίνδυνο τη νεολαία είναι το chroming.
Μία νέα επικίνδυνη τάση που γίνεται γνωστή μέσω του ΤikTok και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης απειλεί για άλλη μία φορά εφήβους και παιδιά.

Ονομάζεται chroming και δεν είναι τίποτε άλλο από το να εισπνεύσεις τοξικές ουσίες για να φτιαχτείς.

Τελευταίο θύμα ο 11χρονος Τόμι Λι Μπίλινγκτον από το Λάνκαστερ της Βρετανίας.

Υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι ενός φίλου του αφού είχε εισπνεύσει τοξικές ουσίες που βρίσκονται πολύ εύκολα, όπως σε μπουκάλια αποσμητικών, αεροζόλ, λακ, διαλύτες χρωμάτων, μπογιές, ασετόν, υγρό αναπτήρα, προϊόντα καθαρισμού ή βενζίνη.

Εννέα μήνες πριν, η 13χρονη Έζρα Χέιζ από τη Μελβούρνη είχε την ίδια τύχη όταν εισέπνευσε αναθυμιάσεις εντομοκτόνου. Μετά από 12 μέρες στην εντατική, εξέπνευσε.

«Είναι γνωστό ως chroming ή spraying και περιλαμβάνει την εισπνοή αερίων, συνήθως βενζίνη, κόλλα ή χρώμα σε σπρέι σε μεγάλες ποσότητες και αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής δόσης και καρδιακής ανεπάρκειας συγκεκριμένα», εξήγησε ειδικός σε θέματα νεολαίας.

Το chroming δεν είναι κάτι καινούργιο. Αρκετές δεκαετίες τώρα χρήστες ναρκωτικών εισπνέουν τοξικές ουσίες που βρίσκουν εύκολα σε κάθε σπίτι.

Όμως τώρα διαφημίζεται σαν τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σαν trend, σαν challenge.

Οι τρόποι λήψης των χημικών ουσιών είναι πολλοί. Η τοξική ουσία μπαίνει σε πανί που το κρατάς στο στόμα και τη μύτη για να εισπνεύσεις. Τοποθέτηση των αναθυμιάσεων σε πλαστική σακούλα και εισπνοή από το άνοιγμα.

Εισπνοή κατευθείαν από το δοχείο. Και τέλος ο ψεκασμός της ουσίας απευθείας στη μύτη ή το στόμα.

Το chroming είναι μία πολύ επικίνδυνη τάση που βάζει τη νεολαία σε κίνδυνο και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν τίποτα για να τη σταματήσουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα