Ο Αλεξέι Ναβάλνι σκοτώθηκε από γροθιά στην καρδιά, αφού πρώτα πάγωσαν το σώμα του, ισχυρίζεται ακτιβιστής

Ο Αλεξέι Ναβάλνι σκοτώθηκε από γροθιά στην καρδιά, αφού πρώτα πάγωσαν το σώμα του, ισχυρίζεται ακτιβιστής

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ενδέχεται να σκοτώθηκε από μια γροθιά στην καρδιά, αφού πρώτα αφέθηκε για ώρες στο ψύχος σε θερμοκρασίες που μπορεί να πέσουν στους -27 βαθμούς Κελσίου, όπως ισχυρίστηκε ένας ακτιβιστής, επικεφαλής ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης πέθανε την Παρασκευή σε φυλακή της Σιβηρίας, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή του πολιτικού κόσμου, ο οποίος κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι ενορχήστρωσε τον θάνατό του, σύμφωνα με τη βρετανική «The Standard».

 Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθανε, ωστόσο ο Βλαντίμιρ Οσέτσκιν (Vladimir Osechkin), ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulag.net, δήλωσε στους «Times» ότι πιστεύει πως οι ρωσικές αρχές κράτησαν τον Ναβάλνι στο πολικό ψύχος πριν τον εκτελέσουν με την τεχνική της «μονής γροθιάς», η οποία φέρεται να είναι «σήμα κατατεθέν» των δυνάμεων της Κα Γκε Μπε (KGB).

Ένας γιατρός αποκάλυψε ότι υπήρχαν μώλωπες στο κεφάλι και το στήθος του Ναβάλνι, όταν η σορός του 47χρονου μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο της πόλης Σαλεχάρvτ, σύμφωνα με τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον γιατρό, οι μώλωπες στο στήθος μπορεί να είναι απόδειξη ότι οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο ακτιβιστής, όμως, πιστεύει ότι οι μώλωπες θα μπορούσαν να είναι αποδεικτικά στοιχεία για το πώς σκοτώθηκε ο μακροχρόνιος επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θεωρώ ότι πρώτα κατέστρεψαν το σώμα του, κρατώντας τον στο κρύο για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο ελάχιστο», δήλωσε ο ίδιος στους «Times».

 
«Έπειτα γίνεται πολύ εύκολο να σκοτώσεις κάποιον μέσα σε δευτερόλεπτα, ειδικά αν έχεις την αντίστοιχη εμπειρία. Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων των ειδικών δυνάμεων της Κα Γκε Μπε (KGB). Εκπαίδευαν τους πράκτορές τους να σκοτώνουν με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της υπηρεσίας» τονίζει ο ίδιος.

Ο Οσέτσκιν δήλωσε ότι Ρώσοι πρώην κρατούμενοι, που έχουν εκτίσει ποινή σε φυλακές της Αρκτικής, έχουν αναφέρει ότι συγκρατούμενοι τους έχουν σκοτωθεί με αυτόν τον τρόπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα