Ομόφυλα ζευγάρια: Εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ για την ψήφιση του νομοσχεδίου της ισότητας στον γάμο

Ομόφυλα ζευγάρια: Εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ για την ψήφιση του νομοσχεδίου της ισότητας στον γάμο

Η Ελλάδα έγινε θέμα συζήτησης για τα Μέσα Ενημέρωσης ανά τον κόσμο.

«Ξεκινάμε με μια έκτακτη είδηση. Η Ελλάδα μόλις έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό σημαίνει πως τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά», μετέδωσε το δελτίο του Sky News.

Με ζωντανές συνδέσεις και ανταποκρίσεις, τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου μεταφέρουν την είδηση για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

«Είναι μια ιστορική ημέρα εδώ στην Ελλάδα και για το κοινοβούλιο που βρίσκεται πίσω μου. Μόλις πέρασε μια σημαντική νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών εγκρίθηκε. Τα ομόφυλα ζευγάρια τώρα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα», μετέδωσε το δελτίο του CNN.

Από τη Γερμανία και την διάσκεψη του Μονάχου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ψήφιση του νόμου.

– Ένας άντρας που έβαλε τάξη στα οικονομικά της Ελλάδας αλλά σήμερα το πρωί… και αξίζει ένα χειροκρότημα, πέρασε το νόμο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα. Ένα τεράστιο βήμα.

– Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, για τη νομοθεσία για την ισότητα στον γάμο. Είμαι εδώ με λίγες ώρες ύπνου, αλλά είναι απόφαση – ορόσημο για την χώρα μου. Είμαι πολύ περήφανος που πέρασα το νομοσχέδιο ως ηγέτης μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Εκτενή ρεπορτάζ

Στο επίκεντρο των ρεπορτάζ, οι διαφωνίες ακόμα και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι αντιρρήσεις της εκκλησίας.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δείχνει μια προοδευτική χώρα που είναι δεσμευμένη στις ευρωπαϊκές αξίες. Ο επικεφαλής της ελληνορθόδοξης εκκλησίας λέει πως το μέτρο θα διαφθείρει την κοινωνική συνοχή», μετέδωσε το δελτίο του BBC.

«Είναι μια χώρα στην οποία πολλοί αισθάνονται ακόμα ριζωμένοι στις παραδόσεις και την θρησκεία. Η ορθόδοξη εκκλησία ήταν σθεναρά ενάντια του νόμου. Έγραψε επιστολή για να την διαβάσουν ιερείς στις εκκλησίες στις αρχές του μήνα που καταδικάζει την κίνηση», είπε ο δημοσιογράφος του BBC.

Ο βρετανικός Guardian τονίζει πως το νομοσχέδιο πέρασε από την κεντροδεξιά κυβέρνηση, παρά τις αντιρρήσεις της εκκλησίας, ενώ οι New York Times αναφέρουν πως η κίνηση αυτή δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα και τους ανοίγει τον δρόμο στην υιοθεσία παιδιών.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα