Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια έξοδος μετά την διάγνωση του καρκίνου

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη δημόσια έξοδος μετά την διάγνωση του καρκίνου

Λίγες ώρες μετά τις ευχαριστίες του προς τον κόσμο για την συμπαράσταση, ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια έξοδο από την ημέρα που ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος το πρωί της Κυριακής μαζί με την Καμίλα παρακολούθησαν την λειτουργία στον ναό St Mary Magdalene στο Σάντριγχαμ και έδειχνε να έχει ξεπεράσει το σοκ της διάγνωσης ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο.

Ο 75χρονος Βρετανός μονάρχης χαμογέλασε και κούνησε το χέρι χαιρετώντας στα περίπου 100 άτομα και στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο παρεκκλήσι, πριν κάνει θερμή χειραψία με τον ιερέα Κάνον Πολ Γουίλιαμς.

Φορώντας το χαρακτηριστικό μακρύ καφέ παλτό του και χρησιμοποιώντας μια ομπρέλα ως μπαστούνι, ο Βασιλιάς περπατούσε με τον συνηθισμένο γρήγορο ρυθμό του και έδειχνε σε καλή κατάσταση.

Ευχαριστίες για τα μηνύματα υποστήριξης

Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου (10.02.2024) ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την διάγνωση ότι έχει καρκίνο. 

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε ο Βασιλιάς Κάρολος. Χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», συμπληρώνει ο βρετανός μονάρχης.

Ο Κάρολος, ο οποίος, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινγχαμ, ακολουθεί την αγωγή του στο σπίτι, έφυγε από το Λονδίνο για να μεταβεί στη βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντριγχαμ, στο Νόρφολκ.

Λιγότερους από 18 μήνες στον βρετανικό θρόνο, ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα τη θεραπεία του για την αντιμετώπιση ενός καρκίνου, που δεν έχει διευκρινιστεί ποιο όργανο έχει προσβληθεί.

Είναι γνωστό ότι η νόσος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επέμβασης για υπερτροφία του προστάτη, όμως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Αν και θα συνεχίσει να ασκεί ορισμένα από τα διοικητικά καθήκοντά του, ο βασιλιάς θα απουσιάσει από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα