Βλαντιμίρ Πούτιν: Η πρώτη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου σε Αμερικανό δημοσιογράφο μετά από 3 χρόνια

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η πρώτη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου σε Αμερικανό δημοσιογράφο μετά από 3 χρόνια

Την πρώτη συνέντευξη σε Αμερικανό δημοσιογράφο, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έδωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης στον Τάκερ Κάρλσον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε σαφές πως εκείνος θα ορίσει τους κανόνες. Επί μισή ώρα έκανε μάθημα ρωσικής ιστορίας, με τον Αμερικανό δημοσιογράφο να προσπαθεί να ακολουθήσει τον ειρμό του Ρώσου προέδρου.

Κάρλσον: Συγγνώμη, μπορείτε να μας πείτε για ποια περίοδο μιλάτε; Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποια ιστορική περίοδο βρισκόμαστε.

Πούτιν: Μιλούσα για τον 13ο αιώνα. Τώρα θα σας πω τι συνέβη αργότερα, με ημερομηνίες, ώστε να μην μπερδεύεστε…

Στην πρώτη συνέντευξη σε Αμερικανό δημοσιογράφο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ο Πούτιν ισχυρίστηκε πως δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και μάλιστα, ότι είχε προειδοποιήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν, για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πούτιν: Του είπα πως πιστεύω ότι κάνει ένα τεράστιο λάθος, ιστορικών διαστάσεων, με το να στηρίζει ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, παραμερίζοντας την Ρωσία.

Κάρλσον: Μπορείτε να σκεφτείτε ένα σενάριο, στο οποίο θα στείλετε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία;

Πούτιν: Μόνο σε μία περίπτωση. Αν η Πολωνία επιτεθεί στην Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, για τη δολιοφθορά στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Κάρλσον: Ποιος ανατίναξε τον Nord Stream;

Πούτιν: Φυσικά, εσύ!

Κάρλσον: Εγώ ήμουν απασχολημένος εκείνη την ημέρα. Δεν ανατίναξα εγώ τον αγωγό.

Πούτιν: Εσύ προσωπικά μπορεί να έχεις άλλοθι, αλλά η CIA δεν έχει!

Ο Ρώσος Πρόεδρος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η Δύση νιώθει πλέον να απειλείται, όχι από την Ρωσία, αλλά από την Κίνα. Όμως αυτό το στιγμιότυπο, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κρατάει το πόδι του, ερμηνεύτηκε από βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως μία προσπάθεια να συγκρατήσει το τρέμουλο, εγείροντας νέα ερωτήματα για την υγεία του.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα