Μεγάλη Βρετανία: Διαγνώστηκε με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος. Εσπευσμένα στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι

Μεγάλη Βρετανία: Διαγνώστηκε με καρκίνο ο βασιλιάς Κάρολος.  Εσπευσμένα στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ χθες Δευτέρα.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, σημειώθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ διευκρίνισε ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε ή σε ποιο στάδιο βρέθηκε.

Μια βδομάδα μετά το εξιτήριο
Τα νέα έρχονται μια εβδομάδα αφότου τόσο η Κέιτ όσο και ο βασιλιάς Κάρολος πήραν εξιτήριο από ιδιωτική κλινική του Λονδίνου μετά από ατομικές διαδικασίες. Ο βασιλιάς υποβλήθηκε σε «διορθωτική διαδικασία» για διόγκωση προστάτη, ενώ η Κέιτ υποβλήθηκε σε μια απροσδιόριστη επέμβαση στην κοιλιά στις 17 Ιανουαρίου για απροσδιόριστη χειρουργική επέμβαση.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στον θρόνο πέρυσι σε μια τελετή στέψης τον Μάιο, μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η Ελισάβετ βασίλεψε μέχρι θανάτου, σε ηλικία 96 ετών, τον Σεπτέμβριο του 2022. Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας με 70 χρόνια στον θρόνο.

Η Κέιτ, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αναρρώνει, αλλά ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, πρόκειται να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα παρακολουθώντας το Εορταστικό Δείπνο Αεροπορικών Ασθενοφόρων του Λονδίνου την Τετάρτη.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι απίθανο να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα πριν από το Πάσχα, που είναι στις 31 Μαρτίου φέτος.

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Βρετανία ο Χάρι
Ο πρίγκιπας Χάρι επικοινώνησε με τον πατέρα του, Κάρολο, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο και μάλιστα, ταξιδεύει εκτάκτως προς τη Μεγάλη Βρετανία για να τον δει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα