Βασιλιάς Κάρολος: Το έκτακτο δελτίο του BBC με την σοκαριστική είδηση για τον καρκίνο του – Τα σχόλια των διεθνών media

Βασιλιάς Κάρολος: Το έκτακτο δελτίο του BBC με την σοκαριστική είδηση για τον καρκίνο του – Τα σχόλια των διεθνών media

Σοκ προκάλεσε η ανακοίνωση της είδησης για τον καρκίνο του Βασιλιά Καρόλου, από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η είδηση της διάγνωσης του βασιλιά με καρκίνο προκάλεσε «σεισμό» στη Βρετανία, με τα βρετανικά ΜΜΕ να επιδίδονται στη σύνταξη μίας σειράς δημοσιευμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στο Μπάκιγχαμ. Το BBC ανακοίνωσε το ιατρικό νέο για τον Κάρολο με έκτακτο δελτίο.

Το BBC ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ στη συνέχεια η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε από την πλευρά της η παρουσιάστρια.

Εξίσου σοκαρισμένα είναι και τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ.

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο», γράφει με κεφαλαία η Daily Mail, ενώ και άλλα βρετανικά sites έχουν τα κεντρικό θέμα την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Ο Ρίσι Σούνακ του ευχήθηκε περαστικά, σύμφωνα με την Telegraph. 

Νωρίτερα, το Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά το εξιτήριο του βασιλιά Καρόλου από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη.

Στην ανακοίνωση του παλατιού διευκρινίζεται πως ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, που δεν έχει να κάνει με τον προστάτη, ενώ ήδη ξεκίνησε θεραπείες και «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».Οι λεπτομέρειες που αφορούν στην υγεία του 75χρονου βασιλιά ήταν λιγοστές στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς Κάρολος θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις του αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Πρώτη είδηση και στα διεθνή ΜΜΕ

Η είδηση για τον καρκίνο του Βρετανού μονάρχη έκανε τον γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ να ενημερώνουν με έκτακτες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα