Γαλλία: Σκάνδαλο με το μεταλλικό νερό – Χρησιμοποιήθηκαν απαγορευμένες μέθοδοι

Γαλλία: Σκάνδαλο με το μεταλλικό νερό – Χρησιμοποιήθηκαν απαγορευμένες μέθοδοι

Σε μία υπόθεση που φαίνεται πως λαμβάνει διαστάσεις σκανδάλου, καθώς στη Γαλλία μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφιαλωμένου νερού φαίνεται πως επί χρόνια παραπλανά το καταναλωτικό κοινό με τον όρο "φυσικό" και "μεταλλικό" στα προϊόντα της.

Συγκεκριμένα, γνωστή εταιρεία που εμπορεύεται μεταξύ άλλων τα μεταλλικά νερά παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε στο παρελθόν απαγορευμένη μέθοδο αποστείρωσης του νερού, που οφείλει να είναι με φυσικό τρόπο υψηλής μικροβιολογικής ποιότητας.

Παραδέχθηκε ότι το 2021 γνωστοποίησε στις γαλλικές αρχές ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους – όπως είναι η χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρων ενεργού άνθρακα, σε ορισμένα από τα μεταλλικά νερά της για να διατηρήσει την «διατροφική τους ασφάλεια».

Ωστόσο η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα μεταλλικά νερά είναι πλέον σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στη Γαλλία.

Σημειώνεται πως η νομοθεσία απαγορεύει κάθε αποστείρωση των μεταλλικών νερών που οφείλουν να είναι με φυσικό τρόπο υψηλής μικροβιολογικής ποιότητας – αντίθετα με το νερό της βρύσης που αποστειρώνεται πριν γίνει πόσιμο.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα