Πεντάχρονο αγόρι με καρκίνο σε τελικό στάδιο πνίγεται όταν η οικογένειά του το βυθίζει στον Γάγγη για να το θεραπεύσει

Πεντάχρονο αγόρι με καρκίνο σε τελικό στάδιο πνίγεται όταν η οικογένειά του το βυθίζει στον Γάγγη για να το θεραπεύσει

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδία όταν ένα πεντάχρονο αγόρι, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο, πνίγηκε, καθώς η οικογένειά του προσπαθούσε να το θεραπεύσει με νερό από τον ποταμό Γάγγη. Η αστυνομία λέει ότι το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πνίγηκε όταν οι γονείς του το βύθισαν στον ποταμό που διασχίζει τη βόρεια Ινδία σε μια προληπτική προσπάθεια να το θεραπεύσουν.

Η οικογένεια φέρεται να είχε ταξιδέψει από το σπίτι της στο Δελχί στο Haridwar την Τρίτη, για να πραγματοποιήσει την τελετή και να προσευχηθεί, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ο οδηγός ταξί είπε ότι το παιδί συνοδευόταν από τους γονείς του και μια συγγενή, που προσδιορίζεται ως θεία του από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο οδηγός είπε ότι το αγόρι φαινόταν «εξαιρετικά αδιάθετο» και ότι οι γιατροί στην πρωτεύουσα είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια να τον σώσουν, οδηγώντας έτσι την οικογένεια να λάβει πιο απελπισμένα μέτρα.

 
Βίντεο δείχνει τους γονείς να ψέλνουν προσευχές την ώρα που η θεία του το κρατούσε κάτω από το νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περαστικοί είπαν στην οικογένειά του να σταματήσει, βλέποντας ότι συνέχιζαν να κρατούν το αγόρι κάτω από το νερό για περισσότερο απ’ όσο θα ήταν ακίνδυνο, νερό που θεωρείται ιερό για τους Ινδουιστές. Κάποιοι παρενέβησαν όταν η οικογένεια αρνήθηκε, ενώ η θεία προσπάθησε να επιτεθεί σε όσους προσπαθούσαν να βγάλουν το παιδί από το νερό.

 
Το παιδί ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν επισήμως ότι πέθανε. Σε άλλο σημείο, η θεία του αγοριού φαίνεται να φωνάζει ότι το παιδί θα επιστρέψει στη ζωή. Όλα τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Haridwar, Swantantra Kumar, είπε: «Φαίνεται ότι έφεραν το αγόρι εδώ, επειδή πίστευαν ότι ο Ganga snan [κάθαρση] θα τον θεράπευε». Ο ποταμός Γάγγης, με κεντρικό ρόλο στην ιστορία της Ινδίας, έχει διαρκή θρησκευτική και πολιτιστική σημασία για τους Ινδουιστές. Οι πιστοί κάνουν μπάνιο στο ποτάμι και θεωρούν ότι είναι η ενσάρκωση όλων των ιερών υδάτων στη θρησκευτική μυθολογία. Ο ποταμός πιστεύεται ότι έχει πνευματικές ιδιότητες, ικανές να ξεπλένουν την αμαρτία και να απορροφούν ακαθαρσίες. Το να πεθάνεις στις όχθες του ποταμού ή να αποτεφρωθείς σε κοντινή απόσταση λέγεται ότι εξασφαλίζει άμεση σωτηρία.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα