Θρίλερ με το Ιλιούσιν: Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το χτύπησαν Ουκρανοί με πύραυλο

Θρίλερ με το Ιλιούσιν: Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι το χτύπησαν Ουκρανοί με πύραυλο

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι κατέρριψε το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου και συνετρίβη λίγη ώρα νωρίτερα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ.

 «Σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν», κατήγγειλε ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν. «Σκότωσαν τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή (…) με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους Ρώσους βουλευτές.

Ο βουλευτής και απόστρατος στρατηγός Αντρέι Καρταπόλοφ από πλευράς του δήλωσε ότι το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il- 76 καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους που έχει προσφέρει η Δύση στην Ουκρανία.

Αν και δεν εξήγησε την πηγή της πληροφορίας αυτής, ο Καρταπόλοφ πρόσθεσε ότι οι ερευνητές θα ανακαλύψουν αν οι πύραυλοι αυτοί ήταν Patriot ή IRIS-T.

«Περίπου στις 11:00 ώρα Μόσχας (10:00 ώρα Ελλάδας) ένα αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…) Σε αυτό επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού που μεταφέρονταν στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ ενόψει ανταλλαγής (αιχμαλώτων), έξι μέλη του πληρώματος και τρεις συνοδοί», είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ δήλωσε ότι ένα αδιευκρίνιστο «συμβάν» σημειώθηκε στην περιοχή Κοροσάνσκι της περιφέρειας, βορειοανατολικά της πόλης Μπέλγκοροντ, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί επιτόπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

 

Πανηγύρισαν τα ουκρανικά μέσα
Πηγές του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέρριψαν το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ilyushin-76 που συνετρίβη στο Μπέλγκοροντ, σκοτώνοντας 63 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrainskaya Pravda που επικαλέστηκε αμυντικές πηγές, το αεροπλάνο παρέδιδε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 που χρησιμοποιήθηκαν σε πρόσφατες καταστροφικές επιθέσεις στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Λίγο μετά η Ukrainskaya Pravda απέσυρε πάντως τον ισχυρισμό της ότι η Ουκρανία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin, το οποίο συνετρίβη σήμερα το πρωί στο Μπέλγκοροντ. Επικαλέστηκε πηγές από το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας που ανέφεραν ότι το στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε πυραύλους S-300. Τώρα έχει προσθέσει μια διόρθωση λέγοντας ότι οι πηγές δεν «έδειξαν» εμπλοκή της Ουκρανίας.

 Όταν έγινε γνωστό πως το αεροπλάνο μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους που προορίζονταν για ανταλλαγή, τα δημοσιεύματα από διάφορα ουκρανικά μέσα εξαφανίστηκαν και ανέβηκαν ξανά «διορθωμένα»...

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα πολλαπλών χρήσεων τετρακινητήριο αεροσκάφος που κατασκευάζει η Ρωσία.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει βρεθεί στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και βοήθησε στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα