Χειροπέδες σε άνδρα που έβαλε φωτιά σε ερειπωμένο κτήριο στο Γιοχάνεσμπουργκ και έκαψε ζωντανούς 77 μετανάστες

Χειροπέδες σε άνδρα που έβαλε φωτιά σε ερειπωμένο κτήριο στο Γιοχάνεσμπουργκ και έκαψε ζωντανούς 77 μετανάστες

Στα χέρια της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής βρίσκεται ένας άνδρας, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό, με την κατηγορία ότι έβαλε φωτιά σε ένα κτήριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ τον περασμένο Αύγουστο, από την οποία, μάλιστα, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι.

Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο 29χρονος άνδρας ομολόγησε ότι εμπλέκεται στον εμπρησμό, όπως αναφέρει ανακοίνωση που απέστειλε σήμερα η αστυνομία στο Reuters. 
Ο 29χρονος αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα ενώπιον δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ ως κατηγορούμενος για εμπρησμό που προκάλεσε τον θάνατο 77 ανθρώπων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόκειται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters, για ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στη σύγχρονη ιστορία του οικονομικού κέντρου της Νότιας Αφρικής. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 31 Αυγούστου σε ένα ερειπωμένο κτήριο, όπου είχαν βρει καταφύγιο, κυρίως μετανάστες. Πολλά από τα θύματα κάηκαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα.

Το περιστατικό έριξε φως στις επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι στο κέντρο του Γιοχάνεμπουργκ, όπου δεκάδες κτήριο είναι εγκαταλελειμμένα και έχουν καταληφθεί από εγκληματικές συμμορίες, που χρεώνουν όσους βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα