Ρωσία: Υπάλληλος πέταξε γάτα από τρένο στους -30 βαθμούς – Το ζώο πέθανε από το κρύο (Video)

Ρωσία: Υπάλληλος πέταξε γάτα από τρένο στους -30 βαθμούς – Το ζώο πέθανε από το κρύο (Video)

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ρωσία η είδηση για την αδιανόητη πράξη μίας γυναίκας που εργάζεται ως ελεγκτής τρένου να πετάξει έξω, σε κρύο που δεν αντέχεται και στο χιόνι έναν γάτο. Το καημένο το ζωντανό πέθανε από το ψύχος. 

 Η εταιρία διαχείρισης των σιδηροδρόμων RZhD της Ρωσίας ζήτησε συγγνώμη από τους ιδιοκτήτες του τετράποδου – διότι ο γάτος δεν ήταν αδέσποτος αλλά είχε ιδιοκτήτη και είχε ξεφύγει από το κλουβί του.

 «Λυπούμαστε ειλικρινά που πέθανε ο γάτος Twix», δήλωσε η – κρατική – εταιρία RZhD, η οποία υπόσχεται να αλλάξει τους κανονισμούς της.

Το βίντεο που προκάλεσε σάλο 
Για την φοβερή κίνηση της ελεγκτριας υπήρξε και βίντεο που έδειξε την γάτα να… πετιέται με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο χιόνι στο Κίροφ, ανατολικά της Μόσχας, στις 11 Ιανουαρίου.

 Η ελεγκτής του τρένου πέρασε τον αρσενικό γάτο για αδέσποτο, καθώς ο Twix δραπέτευσε από το κλουβί ταξιδιού του και εντοπίστηκε από επιβάτες μέσα σε ένα βαγόνι. Ακόμα και αυτη η παρανόηση δεν δικαιολογεί την αδιανόητη πράξη της.

Όταν το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, εκατοντάδες εθελοντές άρχισαν να ψάχνουν την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο Κίροφ.

Η γάτα βρέθηκε τελικά νεκρή το Σάββατο και αναγνωρίστηκε από τους ιδιοκτήτες της.

Σύμφωνα με το BBC, μεγάλο τμήμα της Ρωσίας είχε πληγεί από ένα κύμα πολικου ψύχους εκείνη την εποχή, με τις θερμοκρασίες να κατεβαίνουν μέχρι και τους -30 βαθμούς Κελσίου.

 
Ζητούν απόλυση της εργαζόμενης 
Στο μεταξύ περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν πλέον υπογράψει μια αίτηση που ζητά να ξεκινήσει ποινική έρευνα κατά της υπαλλήλου της σιδηροδρομικής εταιρίας, αφού οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να το πράξουν.

Μια ξεχωριστή αίτηση – υπογεγραμμένη από περισσότερους από 200.000 – ζητά την απόλυση της γυναίκας.

Ένας από τους ιδιοκτήτες της Twix δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι σκοπεύει να πάει το θέμα δικαστικά.

 
 
Τα μαζεύει η εταιρεία και ανακοινώνει αλλαγές στην πολιτική της 
Το Σάββατο, η RZhD δήλωσε ότι εφαρμόζει ήδη αλλαγές που θα απαγορεύουν στους ελεγκτές της εταιρείας να «αποβιβάζουν ζώα από τα τρένα».

Αντ’ αυτού, πρόσθεσε η εταιρεία, θα παραδίδονται σε υπαλλήλους στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και θα καλούνται ομάδες προστασίας των ζώων.

Η RzhD αναγκάστηκε να περάσει στην άμυνα από τις αντιδράσεις, νιώθοντας την ανάγκη να δηλώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι υπάλληλοί της «αντιμετωπίζουν τα ζώα με μεγάλη προσοχή και αγάπη και τα φροντίζουν με κάθε δυνατό τρόπο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Ανέφερε επίσης πως οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους συμμετείχαν στην αναζήτηση του Twix και μία από τις θυγατρικές της εταιρείας εξετάζει τη δημιουργία μακροπρόθεσμων δεσμών με οργανώσεις που βοηθούν αδέσποτα ζώα σε όλη τη Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα