Κακοκαιρία: Πολικό ψύχος και χιονοθύελλες σαρώνουν τις ΗΠΑ

Κακοκαιρία: Πολικό ψύχος και χιονοθύελλες σαρώνουν τις ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τροχαία ατυχήματα και διακοπές ηλεκτροδότησης, εξαιτίας του χιονιά.
Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, χιονοθύελλες και πολικό ψύχος σαρώνουν τις μεσοδυτικές περιοχές, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη θερμοκρασία στο Κολοράντο να κάνει βουτιά στους -38 βαθμούς Κελσίου!

Σχεδόν διακόσια εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται στο πέρασμα του χιονιά. Δεκάδες είναι τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους. Αλλά και στον Νότο, χιλιάδες νοικοκυριά σε Λουιζιάνα, Τέξας και Αλαμπάμα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι να κοπάσει η κακοκαιρία.

Ο χιονιάς δείχνει τα δόντια του και στα ανατολικά, στη Νέα Υόρκη, όπου μικροί και μεγάλοι βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν με το χιόνι.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στα αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω της κακοκαιρίας.

Καναδάς

Στον Καναδά, όπου το θερμόμετρο δείχνει – 20 βαθμούς στην Αλμπέρτα, το καυτό νερό παγώνει στον αέρα, μέσα σε δευτερόλεπτα, όπως και τα τηγανητά αβγά, τα νούντλς και το ρολό χαρτιού,

Βρετανία

Στην Ευρώπη, για τους κατοίκους στις βόρειες περιοχές της Βρετανίας, η χθεσινή ήταν η πιο κρύα βραδιά του χειμώνα. Ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 14 βαθμούς, κατά τόπους, στην Σκωτία.

Τουλάχιστον 100 σχολεία έχουν κλείσει στην Σκωτία, ενώ οι οδηγοί αντιμετωπίζουν εκτεταμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Γερμανία

Στην Γερμανία, τα χιόνια και ο παγετός των τελευταίων ημερών στα κεντρικά και νότια της χώρας, είναι η αιτία πολλών τροχαίων ατυχημάτων. Τουλάχιστον 750 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου.

Γαλλία

Στον Γαλλικό Βορρά, οι Αρχές στην Νορμανδία, καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να κοπάσει ο χιονιάς. Η αστυνομία έχει καταγράψει δεκάδες τροχαία ατυχήματα, εξαιτίας του παγετού στο οδικό δίκτυο

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα