Γάζα: Νεκροί δύο από τους τρεις ομήρους που εμφανίζονταν σε βίντεο της Χαμάς

Γάζα: Νεκροί δύο από τους τρεις ομήρους που εμφανίζονταν σε βίντεο της Χαμάς

Η Χαμάς έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με δύο νεκρούς ομήρους, υποστηρίζοντας πως σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα, μία κατηγορία που αρνείται το Τελ Αβίβ.

Ένα 24ωρο από το βίντεο της Χαμάς με τους τρεις ομήρους να εκλιπαρούν για την απελευθέρωση τους, ένοπλοι της οργάνωσης βάζουν την 27χρονη Νόα να μεταφέρει το δυσάρεστο μήνυμα.

«Ο Ετάι και ο Γιόσι σκοτώθηκαν από τις δικές σας ισραηλινές επιθέσεις. Σταματήστε αυτήν την τρέλα και φέρτε μας σπίτι μας. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Φέρτε μας σπίτι».

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζονται και οι σοροί των δύο νεκρών ομήρων.

«Ο Ετάι δεν σκοτώθηκε από τις δικές μας δυνάμεις. Αυτό είναι ένα ψέμα της Χαμάς. Το κτίριο στο οποίο κρατούνταν δεν ήταν στόχος και δε δέχτηκε επίθεση από τις δικές μας δυνάμεις. Δεν γνωρίζαμε την ακριβή τους τοποθεσία. Δεν χτυπάμε ένα σημείο εάν ξέρουμε πως υπάρχουν όμηροι μέσα», είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Φλέγεται» η Ερυθρά Θάλασσα

Πύραυλος των Χούθι χτύπησε αμερικανικό εμπορικό πλοίο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Μια ακόμα απάντηση στις επιθέσεις των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον των θέσεων των σιιτών ανταρτών στην Υεμένη.

«Καθώς στηρίζουμε τον Παλαιστινιακό λαό στην Γάζα για τις πιο χυδαίες σφαγές από το σιωνιστικό κράτος και σε απάντηση από την αμερικανική και βρετανική επιθετικότητα κατά της χώρας μας, οι ναυτικές δυνάμεις των Χούθι με την βοήθεια του Θεού επιτέθηκαν σε ένα αμερικανικό εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν», ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι.

Το Ιράν που στηρίζει τους Χούθι απαντά δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μιλούν για αυτοσυγκράτηση όσο βοηθούν το Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα.

Ιράν εναντίον Ισραήλ

Πύραυλοι των «Φρουρών της Επανάστασης» φεύγουν από το Ιράν και βρίσκουν στόχο σε κουρδικές περιοχές κοντά στην Αρμπίλ, στο Βόρειο Ιράκ. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά πρακτορεία, τέσσερις άμαχοι θα χάσουν την ζωή τους.

Ανακοίνωση των «Φρουρών της Επανάστασης» αναφέρει πως βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν και το αρχηγείο κατασκοπείας της ισραηλινής Μοσάντ, στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα