Ιαπωνία: Νέα σύγκρουση αεροσκαφών σε αεροδρόμιο, λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τόκιο

Ιαπωνία: Νέα σύγκρουση αεροσκαφών σε αεροδρόμιο, λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο Τόκιο

Δύο επιβατικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο New Chitose της νήσου Χοκάιντο της Ιαπωνίας, λίγες μόνο ημέρες μετά το δυστύχημα στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο.

 Ειδικότερα, αεροσκάφος της Korean Air Lilnes με 289 επιβάτες συγκρούστηκε με αεροπλάνο της Cathay Pacific Airways. Το ατύχημα συνέβη ενώ το αεροσκάφος της Korean Air ετοιμαζόταν για απογείωση, σύμφωνα με την εταιρεία.

 Σύμφωνα με τις αναφορές της πυροσβεστικής, το αεροσκάφος της Cathay Pacific ήταν σταθμευμένο στην πίστα του αεροδρομίου όταν χτυπήθηκε ελαφρά από αεροπλάνο της Korean Air που βρισκόταν εν κινήσει.

 

Η Cathay Pacific επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βρισκόταν στο έδαφος εκείνη τη στιγμή και ότι δεν έφερε επιβάτες, ανέφερε το πρακτορείο NHK.

Δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με το ιαπωνικό δίκτυο NTV.Περισσότερες από 46 πτήσεις ακυρώθηκαν μόνο σήμερα στο εν λόγω αεροδρόμιο λόγω των χιονοπτώσεων στην περιοχή.

Η σύγκρουση σημειώνεται δύο εβδομάδες μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση επιβατικού αεροσκάφους με αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο που προκάλεσε το θάνατο πέντε ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα