Ιράν: Βίντεο-ντοκουμέντο από την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ στον κόλπο του Ομάν

Ιράν: Βίντεο-ντοκουμέντο από την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ στον κόλπο του Ομάν

ίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που δυνάμεις του Ιράν καταλαμβάνουν το ελληνόκτητο τάνκερ St. Nikolas, ενώ έπλεε στον κόλπο του Ομάν, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται η προσέγγιση με ελικόπτερο της ομάδας των πέντε ενόπλων στο τάνκερ, οι οποίοι έχουν ξαπλώσει στο δάπεδο του πλοίου τα μέλη του πληρώματος.

Το ελληνόκτητο τάνκερ σημαίας Νήσων Μάρσαλ, της εταιρείας Empire Navigation, είχε φορτώσει 145.000 τόνους πετρελαίου στο λιμάνι της Βασόρας και κατευθυνόταν προς την Αλίαγα της Τουρκίας μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Empire Navigation, η οποία δήλωσε ότι έχασε την επαφή με το πλοίο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία, στο πλοίο επιβαίνει 19μελές πλήρωμα, 18 Φιλιππινέζοι και ένας Έλληνας, ενώ το τάνκερ είχε ναυλωθεί από την τουρκική εταιρεία διυλιστηρίων Tupras.

Σημειώνεται ότι, μετά την κατάληψή του το τάνκερ μεταφέρθηκε στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, ενώ οι Ιρανοί έχουν απενεργοποιήσει το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών του δεξαμενόπλοιου, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την επικοινωνία με τα μέλη του πληρώματος.

Η Τεχεράνη είπε ότι η κατάληψη του τάνκερ έγινε σε αντίποινα για την προηγούμενη κατάσχεσή του από τις ΗΠΑ.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα