Συναγερμός στην Υεμένη: Πυραυλική επίθεση σε πλοίο - Συνεχίζουν τα αντίποινα οι Χούθι

Συναγερμός στην Υεμένη: Πυραυλική επίθεση σε πλοίο - Συνεχίζουν τα αντίποινα οι Χούθι

Συναγερμός σήμανε μετά την αναφορά από την υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου ότι διερευνούσε ένα περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στην Υεμένη.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς ένα σκάφος περίπου 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν.

Ο πύραυλος προσγειώθηκε στο νερό σε απόσταση περίπου 400 έως 500 μέτρων και ακολουθήθηκε από τρία μικρά σκάφη, δήλωσε ο UKMTO.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές και ο οργανισμός δήλωσε ότι συνεχίζεται η «περαιτέρω έρευνα».

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, εκτοξεύουν από τις 19 Νοεμβρίου κατά κύματα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων, σε ένδειξη αλληλεγγύης κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

 

Στόχοι βρετανικά και αμερικανικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σύμμαχοι του Ιράν, ανακοίνωσαν νωρίτερα πως όλα τα αμερικανικά και τα βρετανικά συμφέροντα αποτελούν πλέον «θεμιτούς στόχους» για τους μαχητές τους αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν μαζικά πλήγματα εναντίον τους.

«Όλα τα αμερικανικά και τα βρετανικά συμφέροντα έχουν γίνει θεμιτοί στόχοι για τις Υεμενικές Ένοπλες Δυνάμεις σε απάντηση για την (...) επίθεσή τους στη δημοκρατία της Υεμένης», ανακοινώθηκε από το κυβερνών Ανώτερο Πολιτικό Συμβούλιο των ανταρτών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SABA που ελέγχεται από τους Χούθι.

Το Συμβούλιο ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύκτας πως η αμερικανοβρετανική επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη. Η επίθεση υποστηρίχθηκε από την Ολλανδία, τον Καναδά, το Μπαχρέιν και την Αυστραλία.

«Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να πιστέψουν πως θα ξεφύγουν από την τιμωρία των γενναίων ενόπλων δυνάμεών μας. Η χαρά του επιτιθέμενου δεν θα κρατήσει για πολύ», πρόσθεσε το Πολιτικό Συμβούλιο στη δήλωση που εξέδωσε.

Πηγή: ieidiseis.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα