Κιάρα Φεράνι: Την έφαγε ένα κέικ – Εισαγγελική έρευνα για απάτη για μια από τις διασημότερες influencer

Κιάρα Φεράνι: Την έφαγε ένα κέικ – Εισαγγελική έρευνα για απάτη για μια από τις διασημότερες influencer

Η μεγαλύτερη influencer της Ιταλίας, Κιάρα Φεράνι, αντιμετωπίζει έρευνα για απάτη, λίγες εβδομάδες αφότου ζήτησε συγγνώμη από 30 εκατομμύρια θαυμαστές της για τον «παραπλανητικό» ισχυρισμό της ότι οι πωλήσεις ενός pandoro, δηλαδή ενός χριστουγεννιάτικου κέικ – τύπου πανετόνε, θα χρηματοδοτούσαν ένα παιδικό νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Daily Mail, η Κιάρα Φεράνι έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ από την ιταλική αντιμονοπωλιακή Αρχή κατά τον περασμένο μήνα. Μάλιστα, η Αρχή αυτή δήλωσε ότι η Κιάρα Φεράνι οδήγησε τους καταναλωτές να πιστέψουν ότι έσοδα από τις πωλήσεις του χριστουγεννιάτικου κέικ περιορισμένης έκδοσης με την επωνυμία «Ferragni», θα πήγαιναν σε φιλανθρωπική δωρεά σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Παρ' όλα αυτά, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων LaPresse αναφέρει ότι ο εισαγγελέας του Μιλάνου, Εουτζένιο Φούσκο, έθεσε την Κιάρα Φεράνι και την επικεφαλής της εταιρείας κέικ, Αλεσάντρα Μπαλόκο, υπό έρευνα για διακεκριμένη απάτη.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται ύστερα από εβδομάδες αναστάτωσης για το σκάνδαλο «Pandoro Gate», το οποίο έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη σχέση μεταξύ των influencers και των προϊόντων που πληρώνονται για να προωθήσουν, ειδικά όταν πρόκειται για ισχυρισμούς περί φιλανθρωπικών δωρεών.

Ποια η αντίδραση της Κιάρα Φεράνι

Σε ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα (08/01), μετά την είδηση ότι πλέον βρίσκεται επισήμως υπό έρευνα, η Κιάρα Φεράνι δήλωσε ότι είναι ήρεμη και εμπιστεύεται το έργο της Δικαιοσύνης. «Είμαι ήρεμη, διότι ενεργούσα πάντα με καλή πίστη και είμαι βέβαιη ότι αυτό θα προκύψει από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη», τόνισε χαρακτηριστικά η Ιταλίδα influencer.

Επίσης, η Κιάρα Φεράνι συμπλήρωσε: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στο έργο της Δικαιοσύνης και στους δικηγόρους μου. Είμαι στη διάθεσή τους για να συνεργαστώ και να διευκρινίσω κάθε λεπτομέρεια για το τι συνέβη το συντομότερο δυνατόν».

Η Κιάρα Φεράνι άρχισε την πορεία της ως blogger μόδας και συνέχισε να πουλάει ρούχα, αξεσουάρ και μακιγιάζ με τη δική της επωνυμία, πέρα από την προβολή που έχει ως influencer. Είναι, επίσης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου της Tod's.

Σε ένα βίντεο στο Instagram, τον περασμένο μήνα, μετά το πρόστιμο που της επιβλήθηκε, η Κιάρα Φεράνι δήλωσε ότι δεν είχε την εποπτεία των επαφών σχετικά με τις πωλήσεις του ειδικού χριστουγεννιάτικου κέικ, μάρκας Balocco, με το δικό της λογότυπο, και ότι δεν θα συνδέει πλέον το φιλανθρωπικό έργο με τις εμπορικές δραστηριότητες.

Επισημαίνεται ότι η Κιάρα Φεράνι, η οποία έχει δύο παιδιά με τον Ιταλό ράπερ Φέντζε, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ στο νοσοκομείο «Regina Margherita» στο Τορίνο, αλλά τόνισε ότι θα αμφισβητήσει το ίδιο το πρόστιμο της ιταλικής Αρχής.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα