Όσκαρ Πιστόριους: Η αποφυλάκιση και η υπό άκρα μυστικότητα μεταφορά στο νέο του σπίτι

Όσκαρ Πιστόριους: Η αποφυλάκιση και η υπό άκρα μυστικότητα μεταφορά στο νέο του σπίτι

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ.

Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Η Ρίβα Στίνκαμπ πέφτει νεκρή από το όπλο του συντρόφου της, Όσκαρ Πιστόριους.

Την Ημέρα των Ερωτευμένων, το ζευγάρι καβγαδίζει άσχημα και η 30χρονη κοπέλα κλειδώνεται στο μπάνιο.

Ο Πιστόριους, που ποτέ δεν παραδέχθηκε πως είχε προηγηθεί καβγάς, ισχυρίζεται πως από την κρεβατοκάμαρα άκουσε θορύβους από την τουαλέτα.

Θεώρησε πως μπήκε κλέφτης στο σπίτι και με το όπλο στο χέρι αρχίζει να πυροβολεί την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου. Πέντε σφαίρες βρίσκουν την 30χρονη Ρίβα που πέφτει νεκρή μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Η αστυνομία της Νοτίου Αφρικής συλλαμβάνει τον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της.

Στον δικαστικό αγώνα, ο παραολυμπιονίκης προσπάθησε να πείσει πως ο θάνατος της συντρόφου του ήταν ένα δυστύχημα, ένα φονικό που έγινε κατά λάθος.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον είπαν υποκριτή, χαρακτήρισαν τα δάκρυά του μέσα στο δικαστήριο κροκοδείλια και στηλίτευσαν την προσπάθειά του να συγκινήσει την έδρα όταν έβγαλε τα προσθετικά πόδια του μέσα στην αίθουσα.

Οι γονείς της Ρίβα, που ήταν παρόντες σε όλη τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος το 2015 και καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια κάθειρξης. Παρέμεινε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για 8,5 χρόνια και τελικά τον περασμένο Νοέμβριο πέτυχε την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Ο 37χρονος παραολυμπιονίκης αφέθηκε σήμερα ελεύθερος και πρέπει να μένει περιορισμένος στο σπίτι του, ενώ απαγορεύεται να μιλάει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να καταναλώνει αλκοόλ.

Από την έναρξη της δίκης, οι γονείς του νεαρού μοντέλου και παρουσιάστριας, έδιναν μαθήματα αξιοπρέπειας. Ο πατέρας της Ρίβα, Μπάρι, είχε πει πως θέλει μόνο να τον συναντήσει, να τον κοιτάξει βαθιά στα μάτια και να τον ρωτήσει γιατί. Η Τζουν, η μητέρα της, ισχυρίζεται πως δεν έχει σημασία πόσο θα μείνει ο δολοφόνος στη φυλακή.

Ο Όσκαρ Πιστόριους θα μείνει στην έπαυλη του θείου του στην Πραιτώρια σε μία πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή.

Από τότε που καταδικάστηκε και μπήκε στη φυλακή φοβάται ότι θα τον δολοφονήσουν. Όμως, όπως είπε και η Τζουν Στίνκαμπ, δεν έχει σημασία τι θα απογίνει ο δράστης. Η Ρίβα δεν γυρίζει πίσω.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα