Βρετανία: Σε ποτάμι μετατράπηκε ο σταθμός Σεν Πάνκρας στο Λονδίνο

Βρετανία: Σε ποτάμι μετατράπηκε ο σταθμός Σεν Πάνκρας στο Λονδίνο

Κακοκαιρία που πλήττει την δυτική και κεντρική Ευρώπη δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα.

Νερά από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τα κεντρικά και βόρεια της Βρετανίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα πλημμυρίζουν τα τούνελ στον σταθμό του Σεν Πάνκρας στο κέντρο του Λονδίνου.

Τα ορμητικά νερά μετατρέπουν τις σιδηροδρομικές σήραγγες σε ποτάμια.

Οι βρετανικές αρχές αναφέρουν πως δύο αγωγοί έσπασαν και οι δύο σήραγγες από τις οποίες εκτελούνται τα διεθνή δρομολογία του Eurostar από το Λονδίνο προς Παρίσι, Άμστερνταμ και Βρυξέλλες είναι εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας.

Η ταλαιπωρία για χιλιάδες Βρετανούς που μαζικά αποχωρούν από το Λονδίνο για Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό μεγάλη καθώς και τα 29 σημερινά δρομολόγια ακυρώθηκαν.

Η καταιγίδα Γκέριτ συνεχίζει να σαρώνει τα κεντρικά και βόρεια της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και σημαντικές καταστροφές. Το χιόνι στην Σκωτία ακινητοποίησε για ώρες εκατοντάδες οδηγούς στους εθνικούς δρόμους.

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Μάντσεστερ όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε.

Ουγγαρία

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας βρίσκεται η στάθμη του νερού στον Δούναβη. Ο ποταμός υπερχείλισε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

Η στάθμη του Δούναβη άγγιξε τα 7 μέτρα και η τελευταία φορά που ο Δούναβης ξεπέρασε τα 6 μέτρα ήταν 10 χρόνια πίσω το 2013 όταν ακραίες πλημμύρες είχαν και πάλι χτυπήσει την κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα