Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε τετράωρη κατάπαυση του πυρός σε καταυλισμό της Ράφα

Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε τετράωρη κατάπαυση του πυρός σε καταυλισμό της Ράφα

Οι στρατιωτικές δραστηριότητες του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, θα ανασταλούν προσωρινά για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε στα αραβικά εκπρόσωπος του στρατού μέσω του X (πρώην Twitter), στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου.

Η παύση διάρκειας τεσσάρων ωρών αποφασίστηκε για να μπορέσει ο πληθυσμός να πάρει προμήθειες, έγραψε ο ισραηλινός εκπρόσωπος.

Το van που κάνει τους δρόμους πιο ασφαλείς«Το ηφαίστειο Κολούμπος της Σαντορίνης είναι ενεργό» – Υπάρχει πιθανότητα έκρηξης;
Ο ισραηλινός στρατός είχε προηγουμένως καλέσει τους κατοίκους της πόλης Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του θυλάκου να αναζητήσουν την ασφάλεια στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σήμερα ο στρατός όρισε επίσης μια οδό για τους αμάχους για να παρακάμπτουν την οδό που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως για να διαφύγουν από τη Χαν Γιουνίς, για την οποία ο στρατός υποστήριξε πως είναι επικίνδυνη.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στη Ράφα και διαμένουν σε σκηνές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.672 ανθρώπους από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Εκατόν εξήντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή, η οποία ανακοίνωσε, επίσης, πως από τις 7 Οκτωβρίου έχουν τραυματιστεί 56.165 άνθρωποι.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα