Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους 8 Έλληνες εγκλωβισμένους στην κόλαση της Γάζας

Μέση Ανατολή: Αγωνία για τους 8 Έλληνες εγκλωβισμένους στην κόλαση της Γάζας

Στην «καρδιά» της πόλης της Γάζας βρίσκονται, εδώ και λίγες ώρες, οι Ισραηλινοί στρατιώτες και οι μάχες στα ερείπια και τα χαλάσματα της ισοπεδωμένης πόλης με τους άνδρες της Χαμάς δίνονται σώμα με σώμα.

Την ίδια στιγμή, οι βομβαρδισμοί σε όλη τη Λωρίδα είναι σφοδροί και συνεχείς, τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει, οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τις 10.000 και τα νεκρά αθώα παιδιά έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

Η Βελίκα Καραβάλτσιου, απεσταλμένη του MEGA, βρέθηκε στο Βελιάκ στην πόλη Σεβιόν, έξω από ένα σπίτι που τα ξημερώματα χτυπήθηκε από ρουκέτα της Χαμάς και αυτό γίνεται κάθε βραδύ, όπου η Χαμάς χτυπά σε κατοικημένες περιοχής περιμετρικά του Τελ Αβίβ.

Όπως είπε η Βελίκα Καραβάλτσιου, ρουκέτες χτυπούν συνεχώς σε τυχαία σημεία. Σύμφωνα με το τελευταίο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, εκτοξευτήρες ρουκετών υπάρχουν παντού και στα βόρεια και στα νότια.

Αγωνία για τους 8 Έλληνες εγκλωβισμένους στην Γάζα

Στην πόλη της Γάζας, και ενώ οι μάχες μαίνονται, στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8 Έλληνες και γίνονται προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους.

Πρόκειται για μία 6μελής οικογένεια και δύο ιερείς. Ο λόγος που δεν έφυγαν νωρίτερα είναι επειδή φοβόντουσαν πως δεν είναι ασφαλής η διέλευση μέχρι το πέρασμα στην Αίγυπτο.

Το υπουργείο Εξωτερικών και το Προξενείο των Ιεροσολύμων είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους ενώ έχουν δώσει τα ονόματά τους και  στις αιγυπτιακές και ισραηλινές αρχές και αναμένουν το εάν θα αποφασίσουν να περάσουν το πέρασμα την επόμενη φορά που θα ανοίξει.

Παλαιστίνιοι Ορθόδοξοι, οι οποίοι είναι σε επαφή με την οικογένεια, είπαν πως η οικογένεια έχει μοιραστεί στα δύο καθώς μένουν σε δύο διαφορετικά σημεία της εκκλησίας, έτσι ώστε εάν χτυπήσουν οι Ισραηλινοί, κάποια μέλη της οικογένειας να  μείνουν ζωντανά.

Πληροφορίες για  διαπραγματεύσεις του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων
Το Κατάρ βρίσκεται σε συνομιλίες με την Χαμάς για την απελευθέρωση 12 ομήρων, 6 εκ των οποίων είναι αμερικανικής καταγωγής.

Το αντάλλαγμα που ζητούν είναι τρεις μέρες κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα