Συνελήφθη 22χρονος Παλαιστίνιος που ανέβασε σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα

Συνελήφθη 22χρονος Παλαιστίνιος που ανέβασε σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα

Σάλος και πολιτική διαμάχη έχει ξεσπάσει στο πολιτικό σκηνικό μετά τη την σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. του 22χρονου Παλαιστίνιου,που την Κυριακή στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης για τα χιλιάδες θύματα στη Λωρίδα της Γάζας, ανέβηκε σε έναν στύλο και τοποθέτησε την σημαία της Παλαιστίνης, αλλά και την ελληνική.

Νεαρός Παλαιστίνιος έχει σκαρφαλώσει σε στύλο απέναντι από την Βουλή κατά την διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης για τα χιλιάδες αθώα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας, την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα.

Πρώτα υψώνει την παλαιστινιακή σημαία και στη συνέχεια διακρίνεται συμπατριώτης του που του φέρνει άλλη μία παλαιστινιακή και μία ελληνική σημαία, τις οποίες δένει πάνω στον στύλο.

Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε πως η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή του, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.

«Η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων», δήλωσε ο κος Οικονόμου.

«Για να καταλάβω, συνελήφθη και διώκεται γιατί τοποθέτησε την Παλαιστινιακή ή την Ελληνική σημαία; Ή και τις δύο μαζί; Ή μήπως για την σειρά με την οποία τις τοποθέτησε; Θα μας τρελάνετε;», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ενέργεια απαράδεκτη και προκλητική. Αποτελεί κυβερνητική, πολιτική μεθόδευση με στόχο να τρομοκρατήσει τους δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας και να ποινικοποιηθεί η αντίδρασή τους απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη», ανέφερε το ΚΚΕ.

H σύλληψη του 22χρονου έγινε σύμφωνα με το άρθρο 141 του ποινικού κώδικα, το οποίο αναφέρει:

«Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών».

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την αστυνομία.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα