Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι ομάδα απελευθερωτών

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι ομάδα απελευθερωτών

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τα εδάφη της», ισχυρίστηκε σήμερα (25.10.2024) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τον πόλεμο με το Ισραήλ. 

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε και ότι τελικά δεν πρόκειται να μεταβεί στο Ισραήλ, ότι ματαιώνει την επίσκεψή του, κλιμακώνοντας έτσι την ήδη μεγάλη ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ιερουσαλήμ. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ, παρά την πρόσφατη προσέγγιση των δύο χωρών.

«Είχαμε σχέδια να επισκεφθούμε το Ισραήλ, αλλά ματαιώθηκαν. Δεν θα πάμε», είπε απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύθηκε τις καλές προθέσεις της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι η Χαμάς δεν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια οργάνωση που επιχειρεί να προστατέψει τα εδάφη της. Τη χαρακτήρισε, δε, «απελευθερωτική». 

«Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά μια ομάδα απελευθερωτών που διεξάγει μάχη για να προστατεύσει τη γη της», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη εν λόγω ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του στο τουρκικό κοινοβούλιο, πρόεδρος της χώρας προσέθεσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και η υποστήριξή τους ισοδυναμούν με δολοφονία, είναι αρρωστημένες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση κατά της Δύσης και του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ εκμεταλλεύτηκε τις καλές προθέσεις της Άγκυρας, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ όπως ήταν προγραμματισμένο.

Υποστήριξε, επιπλέον, ότι «τα δυτικά δάκρυα για το Ισραήλ είναι απάτης» και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα πολιτικά, διπλωματικά, στρατιωτικά μέσα.

Αναφερόμενος και πάλι στην οργάνωση Χαμάς, επανέλαβε ότι δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα