Ισραήλ: Βίντεο από την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων ομήρων από τη Χαμάς

Ισραήλ: Βίντεο από την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων ομήρων από τη Χαμάς

Μια 60χρονη Αμερικανίδα και η 18χρονη κόρη της είναι οι πρώτοι όμηροι που απελευθερώθηκαν.

Είναι το βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από την απελευθέρωση δύο ομήρων.

Είναι νύχτα. Οι δύο γυναίκες μητέρα και κόρη βγαίνουν από το αυτοκίνητο. Τα πρόσωπα τους ανέκφραστα και δεν δείχνουν να έχουν τραυματιστεί.

Το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά των ανδρών της Χαμάς.

«Περίμενα αυτή τη στιγμή 2 εβδομάδες. Δεν έχω κοιμηθεί επί 2 εβδομάδες. Σήμερα θα καταφέρω να κοιμηθώ. Μίλησα με την κόρη μου νωρίτερα σήμερα. Ακούγεται πολύ καλά. Μοιάζει να είναι πολύ καλά», δήλωσε ο πατέρας και σύζυγος απελευθερωμένων ομήρων, Ούρι Ραάναν.

Παραδίδονται στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και ο Ερυθρός Σταυρός τις μετέφερε στην Αίγυπτο και από εκεί παραλήφθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

«Αυτές οι δύο Αμερικανίδες είναι τώρα ασφαλείς στα χέρα των Ισραηλινών αρχών στο Ισραήλ.  Χαιρετίζουμε την απελευθέρωσή τους. Μοιραζόμαστε την ανακούφιση των οικογενειών, των φίλων και των αγαπημένων τους», είπε ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ποιες είναι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν

Πρόκειται για τη 18χρονη Νάταλι Ραανάν και την 60χρονη μητέρα της Τζούντιθ, η οποία έχει προβλήματα υγείας. Οι δυο τους ζουν στο Έβανστον του Ιλινόι, έφτασαν στο Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μητέρας της Τζούντιθ.

Την ημέρα της φονικής επίθεσης οι δυο τους επισκέπτονταν συγγενείς τους στο κιμπούτς Ναχάλ Οζ.

«Χάρηκα πάρα πολύ. Το ίδιο και όλοι οι γείτονες. Βρέθηκαν στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Ακριβώς έξω από την Γάζα», είπε η γειτόνισσά τους.

Ο Λευκός Οίκος ανήρτησε μια φωτογραφία, αναφέροντας ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε με τις δύο γυναίκες τηλεφωνικά.

Την ίδια στιγμή, πολλές ακόμα οικογένειες ανησυχούν για το μέλλον των δικών τους ανθρώπων. Στο Τελ Αβίβ στήθηκε ένα τραπέζι Σαμπάτ με 203 άδειες καρέκλες για όσους ακόμη παραμένουν όμηροι.

Η Χαμάς ανέφερε ότι ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων και ότι είναι πρόθυμη να συνεχίζει με τους κατάλληλους διαμεσολαβητές.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα