Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα – Στη Λωρίδα της Γάζας η ανθρωπιστική βοήθεια

Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα – Στη Λωρίδα της Γάζας η ανθρωπιστική βοήθεια

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα από την περιοχή, τα πρώτα φορτηγά, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό, έχουν αρχίσει ήδη να περνούν από τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, περίπου 175 φορτηγά με φάρμακα, τρόφιμα και νερό βρίσκονται στην αιγυπτιακή πλευρά της διάβασης.

«Η αυτοκινητοπομπή βοήθειας που αναμένεται να εισέλθει σήμερα περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό υλικό και περιορισμένη ποσότητα τροφίμων (κονσέρβες)», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς,

Γιατί έχει σημασία το πέρασμα της Ράφα

Το πέρασμα της Ράφα, μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, είναι η μοναδική δίοδος για να εισέλθει βοήθεια στη Γάζα απευθείας από περιοχές εκτός του Ισραήλ και η μοναδική έξοδος που δεν οδηγεί σε ισραηλινό έδαφος, καθώς τα υπόλοιπα περάσματα, στο Ερέζ και στο Κερέμ Σαλόμ, έχουν αποκλειστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Νωρίτερα, η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να φύγουν όσοι το επιθυμούν.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα