Ισραήλ: Όλα έτοιμα για τη χερσαία επίθεση – Το σχέδιο της επιχείρησης και ο ρόλος της Τουρκίας

Ισραήλ: Όλα έτοιμα για τη χερσαία επίθεση – Το σχέδιο της επιχείρησης και ο ρόλος της Τουρκίας

Ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, Γιάννης Μπαλτζώης, και ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλούν στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ, Γιάννης Μπαλτζώης, είπε πως η απελευθέρωση των ομήρων είναι ένα τρικ των ανδρών της Χαμάς.

«Οι διακηρύξεις στο Ισραήλ λένε πως στόχος είναι η εξουδετέρωση της Χαμάς και να εξαφανιστούν οι στρατηγοί για να είναι καλά. Η φάση που βρισκόμαστε είναι η πρώτη, η οποία περιλαμβάνει την επίθεση, η δεύτερη φάση είναι η εδραίωση της ασφάλειας και εξουδετέρωση των Τζιχαντιστών που κρύβονται και το τρίτο είναι η παράδοση της Γάζας και να δημιουργηθεί καθεστώς ασφάλειας. Το Ισραήλ δεν θέλει καμία σχέση με τη Γάζα και θα βάλει τη Παλαιστινιακή αρχή να τη φυλάει».

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος αναφερόμενος στη συμμετοχή της Αιγύπτου, είπε πως το Κάιρο έχει πάρει πρωτοβουλία για εκτόνωση της κατάσταση και προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Γι’ αυτό πάμε και εμείς εκεί. Η εφημερίδα ‘’Τα Νέα’’ έχουν ωραίο τίτλο, πως ‘’Δύο πόλεμοι έχουν χωρίσει στα δύο τον πλανήτη’’. Δημιουργούνται δύο άξονες όπου σε συγκεκριμένες συνθήκες μπορούμε να μιλήσουμε για παγκόσμια σύρραξη. Και η Ελλάδα είναι στο κέντρο».

Ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Ερντογάν από την άλλη, όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Ρομπόπουλος, επιθυμεί να παίξει σημαντικό ρόλο, κάτι που οι Άραβες δεν το επιθυμούν, όπως επιβεβαιώνεται και από τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου.

Σαμπάχ: Σταματήστε την γενοκτονία

Χουριγιέτ: Αιματηρή και όχι έξυπνη επένδυση

Χουριγιλέτ: Βήμα ειρήνης στο Κάιρο

Ο ανταποκριτής του MEGA στο Ισραήλ, Μαρίνος Αλειφέρης, μιλώντας στην εκπομπή είπε πως όλα είναι έτοιμα για τη χερσαία επίθεση και τα κιμπούτς έχουν μετατραπεί σε στρατώνες.

Σύμφωνα τις πληροφορίες του MEGA, η επιχείρηση θα ξεκινήσει από τη βόρεια Γάζα και πριν μπουν οι δυνάμεις μέσα θα έχει δημιουργηθεί ακόμα ένα χτύπημα με βομβαρδισμούς.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα