Μητέρα και κόρη οι δύο αμερικανίδες όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Μητέρα και κόρη οι δύο αμερικανίδες όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο αμερικανίδες, μια μητέρα και μια κόρη, που απήγαγε από το νότιο Ισραήλ.

Ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαιώνει ότι οι δύο όμηροι βρίσκονται ήδη μαζί τους.

Η κίνηση αυτή από τη Χαμάς έρχεται την ώρα που ο κλοιός γύρω από τη Γάζα στενεύει καθώς το Ισραήλ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για χερσαία εισβολή που έχει στόχο να εξολοθρεύσει πλήρως κάθε θύλακα της Χαμάς.

Την Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τις οικογένειες 203 ατόμων (σε αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται και οι δύο γυναίκες) που πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας. Στην πλειονότητά τους είναι Ισραηλινοί.

Οι ισραηλινές αρχές τόνιζαν πάντως ότι ακόμη και αυτός ο αριθμός δεν είναι οριστικός γιατί ακόμη διερευνώνται πληροφορίες για πρόσωπα των οποίων η τύχη αγνοείται από μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Τι ανακοίνωσε η Χαμάς

Οι πρώτοι όμηροι που αφέθηκαν ελεύθεροι από την Χαμάς είναι μια Αμερικανίδα και η κόρη της. Είχαν απαχθεί από τη Χαμάς και απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε ο Ουμπάιντα.

Ο Αμπού Ομπαϊντά πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται «για να αποδείξουμε στον Αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψεύτικοι και αβάσιμοι».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα