Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ. Νέα στοιχεία για τους ομήρους της Χαμάς – Βίντεο

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ. Νέα στοιχεία για τους ομήρους της Χαμάς – Βίντεο

Ακόμη δεν είναι εξακριβωμένα τα πλήρη στοιχεία όλων των ανθρώπων που έχουν απαγάγει οι τρομοκράτες της Χαμάς, ενώ όπως έγινε γνωστό έχουν και σορούς νεκρών. Αυτά συμβαίνουν ενώ το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία.

Ανταπόκριση από Μπερ Σεβά – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Το Αρχηγείο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων – IDF έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για απαγωγείς και αγνοούμενους. Το IDF επέτρεψε τη δημοσίευση στοιχείων σχετικά με τους 199 απαχθέντες για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία τους στη Λωρίδα της Γάζας.

 Μερικές δεκάδες (λιγότεροι από 30) από αυτούς που απήχθησαν είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. Περίπου 10-20 από τους απαχθέντες είναι ηλικιωμένοι ηλικίας 60 ετών και άνω. Οι περισσότεροι από τους απαχθέντες πιστεύεται ότι είναι ακόμα ζωντανοί, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες και για σορούς που απήχθησαν επίσης στη Γάζα.

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη 100-200 Ισραηλινοί που θεωρούνται αγνοούμενοι και δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την τοποθεσία τους.

Αυτά συμβαίνουν ενώ οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας βρίσκονται στο «κόκκινο». Μετά την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε προ ημερών το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC), ανεβάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο – επίπεδο 4 (υψηλή απειλή) – για όλες τις περιοχές της χώρας, καλώντας όλους τους Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, το υπουργείο εξωτερικών προχώρησε στην ανάκληση όλων των διπλωματών από την Τουρκία.

Έτοιμοι για την εισβολή
Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της προετοιμασίας για τη χερσαία εισβολή στη Γάζα, ολοκληρώνεται η έγκριση επιχειρησιακών σχεδίων και η αποστολή δυνάμεων σε θέσεις εξόρμησης που θα δράσουν στο πεδίο.

Την Πέμπτη, ο Διοικητής της Νότιας Διοίκησης, MG Yaron Finkelman, περιόδευσε τις διάφορες μονάδες που βρίσκονται επί του παρόντος στον νότιο τομέα. Κατά τις επισκέψεις του, ενέκρινε σχέδια και συνομίλησε με στρατιώτες και διοικητές.

«Τώρα, οι κινήσεις μας θα μεταφέρουν τον πόλεμο στο έδαφός τους. Θα είναι πολύ, θα είναι έντονο, οι καλύτεροι διοικητές και στρατιώτες είναι εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα