Σε κόκκινο συναγερμό ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική για τζιχαντιστές εν υπνώσει

Σε κόκκινο συναγερμό ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική για τζιχαντιστές εν υπνώσει

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα, την ώρα που τα μέτρα φύλαξης ισραηλινών και παλαιστινιακών στόχων είναι δρακόντεια.
Όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ. ΑΣ βρίσκονται σε συναγερμό για το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν στην χώρα προσφυγικά κύματα με άτομα που πιθανό να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην ελληνική επικράτεια.

Χθες έγιναν 3 συλλήψεις στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο, όταν ξεσηκώθηκαν αραβόφωνοι πρόσφυγες, θέλοντας να βγουν από χώρο του κέντρου υποδοχής και να πραγματοποιήσουν πορεία.

Από τα βίντεο φαίνεται πως 700 άτομα ξεσηκώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν απεδείχθη πως η Ελλάδα ήταν πέρασμα πολλών τζιχαντιστών και ορισμένοι πήγαν άσυλο με ψεύτικες ταυτότητες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το χτύπημα στο Μπατακλάν, όπου ένας εκ των τρομοκρατών είχε περάσει από την Ελλάδα.

Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα με την συμμετοχή του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και άλλών εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων. Έφτασαν στην πρεσβεία του Ισραήλ, και μία ομάδα περίπου 200 ατόμων αποκόπηκε από την πορεία, προσπάθησαν να σπάσοπυν τον φραγμό που είχε δημιουργηθεί από την αστυνομία. Έγινε μερική χρήση χημικών και στη συνέχεια δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Κηφισίας που είχε κλείσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα