ΗΠΑ: Ηλικιωμένος δολοφόνησε 6χρονο παλαιστινιακής καταγωγής με 26 μαχαιριές

ΗΠΑ: Ηλικιωμένος δολοφόνησε 6χρονο παλαιστινιακής καταγωγής με 26 μαχαιριές

Στο Σικάγο ένας ηλικιωμένος σκότωσε ένα 6χρονο αγόρι και τραυμάτισε σοβαρά τη μητέρα του, παλαιστινιακής καταγωγής.
Άγρια εν ψυχρώ δολοφονία παιδιού 6 ετών, παλαιστινοαμερικανικής καταγωγής με 26 μαχαιριές σε ένα έγκλημα που διώκεται ως έγκλημα μίσους.

Το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Γουίλ θεωρεί πως σχετίζεται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Το παιδί, που δέχτηκε 26 μαχαιριές, υπέκυψε στο νοσοκομείο, ωστόσο η μητέρα του, 32 ετών, αναμένεται να επιζήσει. Η γυναίκα μπόρεσε να τηλεφωνήσει στο 911 (στην άμεση δράση) προσπαθώντας να απωθήσει τον δράστη.

Το γραφείο του σερίφη δεν δημοσιοποίησε την εθνικότητα των θυμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο στο Σικάγο του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR), το παιδί ήταν Παλαιστινιοαμερικανός.

«Οι βοηθοί εντόπισαν τα δυο θύματα στο εσωτερικό της κατοικίας, σε υπνοδωμάτιο. Έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στα στήθη, στους κορμούς και στα άνω άκρα τους», πάντα σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με λάμα 15 εκατοστών.

Ο επικεφαλής του γραφείου του CAIR στο Σικάγο, ο Αχμεντ Ρεχάμπ, δήλωσε στον Τύπο, επικαλούμενος SMS που έστειλε η γυναίκα στον πατέρα του δολοφονημένου αγοριού από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο, ότι ο δράστης χτύπησε την πόρτα των θυμάτων και αρχικά προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γυναίκα λέγοντάς της «εσείς, οι μουσουλμάνοι, πρέπει να πεθάνετε».

Ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον φόνο του 6χρονου αγοριού που μαχαιρώθηκε στο Ιλινόι, χαρακτηρίζοντάς την «φρικιαστική πράξη μίσους».

«Αυτή η φρικιαστική πράξη μίσους δεν έχει θέση στην Αμερική και αντίκειται προς θεμελιώδεις αξίες μας: την ελευθερία να προσευχόμαστε, να πιστεύουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε χωρίς φόβο», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντας πως προσεύχεται γι’ αυτήν και απευθύνοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση στη μητέρα του παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα