Ο Ερντογάν παρουσίασε χάρτες για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947

Ο Ερντογάν παρουσίασε χάρτες για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947

«Εναντιωνόμαστε στην δολοφονία των αμάχων στο Ισραήλ. Αναλόγως, δεν αποδεχόμαστε για κανέναν λόγο την σφαγή των αμάχων στη Γάζα απο τους ανελέητους βομβαρδισμούς» διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στα μέλη του κόμματός του την Τετάρτη, μια ημέρα μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του, στις οποίες εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, στον απόηχο της νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. 

«Όταν κόβεις την παροχή νερού, ρεύματος αλλά και την πρόσβαση μιας πόλης και καταστρέφεις της υποδομές της, όταν καταστρέφεις τα τζαμιά, τις εκκλησίες και τα σχολεία, εμποδίζεις τις ανθρωπιστικές παροχές στους κατοίκους, καταστρέφεις κτίρια γεμάτα με αμάχους, σε μια σύγκρουση που γίνεται με κάθε ντροπιαστικό τρόπο, αυτό δεν είναι πόλεμος, αλλά σφαγή» πρόσθεσε.

O Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε χάρτες (στο 46:30 του βίντεο) για το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη από το 1947 και εντεύθεν.

«Η εικόνα αυτή είναι η Παλαιστίνη και το Ισραήλ του 1947. Δείτε το 1967 πώς είναι το Ισραήλ. Δείτε το σήμερα, σε τι κατάσταση είναι η Παλαιστίνη και το Ισραήλ» εξήγησε.  

Επίθεση Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για την αποστολή αεροπλανοφόρου ανοιχτά του Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρίχνει τα πυρά του κατώ των ΗΠΑ  για την αποστολή αεροπλανοφόρου στα ανοικτά του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι θα εξαπολύσει επίθεση που θα προκαλέσει αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford συνοδεία ναυτικής δύναμης.

«Τι θα κάνει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στα ανοικτά του Ισραήλ, γιατί έρχεται; Τι θα κάνουν τα πλοία που το συνοδεύουν και τα αεροσκάφη που μεταφέρει; Θα πλήξουν τη Γάζα και τα περίχωρά της, προκαλώντας μεγάλη αιματοχυσία εκεί», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα με τον καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα