Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί & δεκάδες τραυματίες μετά από ανατροπή λεωφορείου

Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί & δεκάδες τραυματίες μετά από ανατροπή λεωφορείου

Ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα από ύψος 15 μέτρων.
Ο διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος 84, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νέας Υόρκης, κοντά στα σύνορα με το Νιου Τζέρσι, παρέλυσε.

Δύο νεκροί & δεκάδες τραυματίες
Σωστικά συνεργεία και εθελοντές επιδόθηκαν στις αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού των 44 επιβαινόντων.

Το λεωφορείο μετέφερε τα μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του λυκείου Φαρμινγκντέιλ που συνοδεία καθηγητών μετέβαιναν σε κατασκήνωση της Πενσιλβάνια.

«Φανταστείτε τον φόβο, τις κραυγές όταν αυτοί οι μαθητές του λυκείου, πολλοί από αυτούς πρωτοετείς, βρέθηκαν σε αυτό το χάος. Όμως άντεξαν. Ήταν δυνατοί. Και μέσα σε 45 λεπτά, λόγω των προσπαθειών μιας απίστευτης ομαδικής δουλειάς, αυτοί οι νέοι και οι ενήλικοι οδηγήθηκαν στην ασφάλεια», δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Δύο γυναίκες, 77 και 43 ετών, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες με πέντε από αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αν και είναι νωρίς, είναι πιθανό ένα ελαττωματικό μπροστινό ελαστικό να έφταιγε για το δυστύχημα, αν και πάλι, αυτό είναι ακόμα υπό διερεύνηση».

Δεν αναφέρθηκε εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα