Πορτογαλία: Πέθανε βρέφος 10 μηνών – Tο ξέχασε o πατέρας του 7 ώρες στο αυτοκίνητο

Πορτογαλία: Πέθανε βρέφος 10 μηνών – Tο ξέχασε o πατέρας του 7 ώρες στο αυτοκίνητο

Πορτογαλία: Ένα κοριτσάκι 10 μηνών πέθανε χθες (13/9) αφού έμεινε «ξεχασμένο» για επτά ώρες σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε πανεπιστημιούπολη κοντά στη Λισαβόνα

Ο πατέρας του μωρού, λέκτορας και διευθυντής τμήματος σε πανεπιστήμιο στην Αλμάδα, πιστεύεται ότι ξέχασε να το αφήσει στο βρεφονηπιακό σταθμό του πανεπιστημίου πριν πάει κατευθείαν στο γραφείο του, αφήνοντάς το στο σταθμευμένο αυτοκίνητο στις 8 το πρωί, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ερευνητές επεξεργάζονται τη θεωρία ότι το μωρό, που ονομαζόταν Μανταλένα, κοιμόταν ενώ οι θερμοκρασίες έξω έφταναν τους 26 βαθμούς Κελσίου με το εσωτερικό του αυτοκινήτου πιθανότατα να ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Στις 15.30, περισσότερες από επτά ώρες αργότερα, ο τραγικός πατέρας επέστρεψε στο αυτοκίνητό του για να βρει την κόρη του αναίσθητη στο πίσω κάθισμα. Κάλεσε άμεσα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αλλά οι προσπάθειες να τη σώσουν απέτυχαν και ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο σημείο.

Ο πατέρας στάθμευσε το οικογενειακό αυτοκίνητο δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης γύρω στις 8 το πρωί της Τρίτης πριν πάει να εργαστεί στο γραφείο του στη Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Nova, μια σχολή του ομώνυμου Πανεπιστημίου της Λισαβόνας που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Caparica της Αλμάδα, μισή ώρα με το αυτοκίνητο νότια της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Η μητέρα του κοριτσιού, η οποία φέρεται να έφτασε στο σημείο την ώρα που έφτασαν τα επείγοντα, λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί και δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν.

Η αστυνομική δύναμη της Policia Judiciaria στην πόλη Σετούμπαλ κοντά στην Αλμάντα διεξάγει έρευνα. Είχε προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό τον Ιούλιο, όταν ένα τρίχρονο αγόρι πέθανε στον δήμο O Porrino, κοντά στην Ποντεβέδρα στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας της Ισπανίας.

Η μαμά του αγοριού «ξέχασε» ότι ήταν στο πίσω κάθισμα και τον άφησε αφύλακτο για επτά ώρες σε υπερβολική ζέστη για να πάει στη δουλειά. Το αγοράκι φέρεται να ήταν μόνος του στο όχημα για έξι ώρες πριν το καταλάβει κανείς

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα