Σεισμός στο Μαρόκο: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.600 - Χιλιάδες οι τραυματίες

Σεισμός στο Μαρόκο: Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.600 - Χιλιάδες οι τραυματίες

Μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό στο Μαρόκο και πριν από λίγο ο επίσημος απολογισμός ανέβηκε σε 2.600 νεκρούς.
Ολόκληρα χωριά σβήστηκαν από το χάρτη στα βουνά του Άτλαντα. Τα σωστικά συνεργεία που φτάνουν εκεί με δυσκολία από κατεστραμμένους δρόμους βρίσκονται μπροστά σε ισοπεδωμένα σπίτια. Από τα χαλάσματα ανασύρονται διαρκώς θύματα.

«Μιλώ σιγανά γιατί σε διάφορα σημεία αυτού του χωριού προσπαθούν να ακούσουν ίχνη ζωής. Όμως οι ελπίδες εξανεμίζονται γρήγορα. Μας είπαν ότι εδώ ζούσαν 200 άνθρωποι. Διαπιστώθηκε ότι 90 είναι νεκροί, πολλοί ακόμα αγνοούνται», ανέφερε ο δημοσιογράφος του BBC.

Χιλιάδες οι τραυματίες
Τρεις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στο κεντρικό Μαρόκο οι νεκροί είναι πάνω από 2.600. Oι τραυματίες 2.500, πολλοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν. Σε ένα χωριό 18 μέλη της ίδιας οικογένειας κηδεύτηκαν από τον τελευταίο επιζώντα. Σε άλλο χωριό μητέρα και γιος κηδεύτηκαν μαζί, όπως τους βρήκαν κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους.

Ο σεισμός χτύπησε την ώρα του δείπνου. Ζήτησα από τον γιο μου να φέρει από την κουζίνα ένα μαχαίρι για να κόψω το επιδόρπιο. Δεν πρόλαβε. Ο σεισμός χτύπησε την ώρα που έβγαινε από την κουζίνα. Θάφτηκε μέσα στα χαλάσματα», ανέφερε ένας άνδρας.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του φονικού σεισμού
Σε ένα βίντεο από γάμο στο Μαρακές έχει καταγραφεί το χτύπημα του Εγκέλαδου το βράδυ της Παρασκευής και ο πανικός που ακολούθησε.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε έρθει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, σε νοσοκομείο στην ίδια πόλη.

Μάνα και παιδί είναι καλά, όμως το νοσοκομείο εκκενώθηκε, η οικογένεια προσπάθησε να επιστρέψει στο χωριό της, οι δρόμοι είναι κλειστοί και τώρα κοιμούνται σε αντίσκηνα, όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι.

Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι ζούσαν στα χωριά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα