Καταπληκτικό: Αυτή είναι η σοκολάτα που «λαμπυρίζει» και έχει γίνει viral

Καταπληκτικό: Αυτή είναι η σοκολάτα που «λαμπυρίζει» και έχει γίνει viral

H νέα «πολύχρωμη» σοκολάτα που δημιούργησαν Ελβετοί ερευνητές κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Η Ελβετία έχει μακρά παράδοση στην παρασκευή σοκολατούχων προϊόντων, αυτή τη φορά όμως οι «βασιλιάδες» της σοκολάτας μας άφησαν άφωνους. Όλα ξεκίνησαν από την «απλή περιέργεια» τριών ερευνητών του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, που συζητούσαν στη διάρκεια ενός διαλείμματος πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία… πολύχρωμη σοκολάτα και μάλιστα χωρίς τεχνητά πρόσθετα και χρωστικές.

Στην αρχή οι ερευνητές δοκίμασαν βρώσιμες επιστρώσεις χρυσού και οξειδίου του τιτανίου, αλλά αυτό έκανε τις σοκολάτες χρυσοκίτρινες ή μπλε και δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν έτσι στην αγορά. Γι’ αυτό, υιοθέτησαν την ιδέα μίας μεταπτυχιακής φοιτήτριας, η οποία πρότεινε να αλλάξουν τη δομή της επιφάνειας της σοκολάτας μ’ ένα αποτύπωμα επιφανείας (surface imprint), που την κάνει να λαμπυρίζει, με αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «δομικό χρώμα».

 Εν ολίγοις, η διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της «πολύχρωμης» σοκολάτας μοιάζει με εκείνη που ακολουθεί ο χαμαιλέοντας όταν θέλει να αλλάξει δέρμα.

Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν, λοιπόν, τη σοκολάτα – ουράνιο τόξο και βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με μεγάλες σοκολατοβιομηχανίες για το πώς θα μπορέσει να γίνει η παρασκευή τους εφαρμόσιμη σε βιομηχανική κλίμακα και να βρεθεί η «πολύχρωμη» σοκολάτα στα ράφια των καταστημάτων.

Δείτε στο βίντεο πώς είναι η σοκολάτα που λαμπυρίζει:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα