Πορτογαλία: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Καστέλο Μπράνκο

Πορτογαλία: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Καστέλο Μπράνκο


Δεν έχει τέλος το δύσκολο καλοκαίρι στη Μεσόγειο καθώς όπως φαίνεται επανακάμπτουν οι πυρκαγιές σε Πορτογαλία και Ισπανία.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που οι πυροσβέστες στην Πορτογαλία καλούνται να σβήσουν μία τεράστια πυρκαγιά, η οποία αυτή τη φορά ξέσπασε στο Καστέλο Μπράνκο.

Η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δηλαδή ο συνδυασμός της ζέστης και των ισχυρών ανέμων, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να σβήσει το μέτωπο που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Ο καπνός από τη φωτιά έφτασε μέχρι τη Φάτιμα, στο Ναό της Παναγίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί το Σάββατο εκατοντάδες χιλιάδες προσκηνυτές για να υποδεχτούν και να ακούσουν τον Πάπα Φραγκίσκο. Η Φάτιμα απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την περιοχή που έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Την ίδια στιγμή στην Ισπανία τεράστια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή στην Ανδαλουσία, στην περιοχή Ουέλβα. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχαν 150 πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει περιοριστεί, ωστόσο σε επιφυλακή βρίσκεται μεγάλη ομάδα πυροσβεστών, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι επικίνδυνες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα