ΗΠΑ: Έστειλαν όπλα διασποράς στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Έστειλαν όπλα διασποράς στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν το σκηνικό του πολέμου στην Ουκρανία, δίνοντας στο Κίεβο πυρομαχικά διασποράς.

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να στείλουν στο Κίεβο πυρομαχικά διασποράς, για να βοηθήσουν στις μάχες ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις, βάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε μια νέα φάση.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς, με υψηλά ποσοστά αστοχίας μεταξύ 30 και 40%. Έτσι και η Ουκρανία έχει ζητήσει πυρομαχικά διασποράς προκειμένου να υπερασπιστεί το δικό της κυρίαρχο έδαφος», δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξηγεί πως στην Ουκρανία τελείωσαν τα πυρομαχικά.

Και γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία ενώ κατηγορούν την Ρωσία για την χρήση τους;

«Ένα επιχείρημα είναι πως οι Ουκρανοί αμύνονται. Δεν υπάρχει λοιπόν ηθική ισοδυναμία αυτού που κάνουν οι Ρώσοι και αυτού που κάνουν οι Ουκρανοί για να αμυνθούν», εξήγησε ο στρατιωτικός αναλυτής Μαρκ Κάνσιαν.

Συνάντηση Ζελένσκι – Ερντογάν στην Τουρκία

Κι όλα αυτά ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στην Τουρκία για μια συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, λίγα 24ωρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

«Η Ουκρανία αξίζει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να τονίσω ξανά ένα σημείο που πάντα υπερασπιζόμουν επίμονα. Μια δίκαιη ειρήνη δεν δημιουργεί χαμένους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Παζάρια» Ερντογάν για την ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Βέβαια ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει την ίδια άποψη για την Σουηδία, παρά την αισιοδοξία της Δύσης.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ βέβαια δίνουν μια μάχη με τον χρόνο για να αρθεί τις επόμενες ημέρες το τουρκικό βέτο στην ένταξη της Σουηδίας.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα