ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Ο Τραμπ συνελήφθη από Αμερικανούς αστυνόμους και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή, στον οποίο θα δηλώσει την αθωώτητά του.

Έφθασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του απαγγελθούν κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά από τον Απρίλιο που ο Τραμπ θα βρεθεί ως κατηγορούμενος σε αίθουσα δικαστηρίου.

Την πρώτη φορά, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν ότι επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή της ηθοποιού ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει συλληφθεί και η διαδικασία σύλληψης του ίδιου αλλά και του συγκατηγορουμένου του Γουόλτ Ναούτα έχει ολοκληρωθεί, μεταδίδει το CNN μέσα από το δικαστήριο. Ο Τραμπ διώκεται για παραβίαση του νόμου για κατασκοπεία, ενώ κούτες με 13.000 έγγραφα είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών προς στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.

Σε αυτά, περιλαμβάνονται αρκετά σχετιζόμενα με:

  • Πυρηνικά όπλα
  • Στρατιωτικά σχέδια
  • Μυστικά συμμαχικών χωρών

Ειδικότερα, ανάμεσα τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται, περιλαμβάνονται:

  • Συνωμοσία
  • Παρεμπόδιση δικαιοσύνης
  • Κατοχή απόρρητων εγγράφων

Κάθε κατηγορία «φέρνει» μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών. Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέβη νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι της Φλόριντα, σε μία ιστορική και πρωτόγνωρη εμφάνιση στο δικαστήριο ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες στην ιστορία των ΗΠΑ.

"ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΜΗ!!" ανέφερε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. Για να προσθέσει μετά "ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ!!! ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΞΑΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ (MAGA)"

Ο Τραμπ επιμένει για την αθωότητά του και παρουσιάζει την υπόθεση ως μια προσπάθεια υπονόμευσης της προσπάθειάς του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα