ΠΟΥ: Να μην υποτιμηθεί ο κίνδυνος χολέρας από την καταστροφή του φράγματος στην Ουκρανία

ΠΟΥ: Να μην υποτιμηθεί ο κίνδυνος χολέρας από την καταστροφή του φράγματος στην Ουκρανία

Δραματική προειδοποίηση να μην υποτιμηθεί ο αντίκτυπος της καταστροφής του φράγματος Κακόφκα στην ύδρευση, τα συστήματα αποχέτευσης και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της περιοχής  απηύθυνε πριν από λίγο στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος, σημειώνοντας ότι η καταστροφή του φράγματος έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και ανθρώπινο πόνο, οδηγώντας σε σοβαρές πλημμύρες, εκτοπισμό κοινοτήτων και σημαντικές υποδομές αλλά και περιβαλλοντικές ζημιές.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας   έχει σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να υποστηρίξει τις αρχές και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και με προληπτικά μέτρα κατά των υδατογενών ασθενειών, βελτιώνοντας την επιτήρηση των ασθενειών.

«Η ομάδα του ΠΟΥ βρίσκεται στο πεδίο, εξετάζοντας συνεχώς τις ανάγκες υγείας για να υποστηρίξει τους πληγέντες. Τις επόμενες ημέρες, ο ΠΟΥ θα παραδώσει επιπλέον προμήθειες για την ενίσχυση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας“, τόνισε ο Δρ. Τένδρος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κίνδυνο εξάπλωσης χολέρας, η τεχνική σύμβουλος του ΠΟΥ, Τερέζα Ζακαρία, είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης εστίας χολέρας, καθώς το παθογόνο υπάρχει στο περιβάλλον. Παράλληλα ο ΠΟΥ συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας για τη δημιουργία μηχανισμών που θα διασφαλίζουν ότι τα εμβόλια θα μπορούν να εισαχθούν εάν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα