Εξαφάνιση Μαντλίν: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε λίμνη της Πορτογαλίας

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε λίμνη της Πορτογαλίας

Οι έρευνες των αρχών σε μια απομακρυσμένη λίμνη στην Πορτογαλία σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν έχουν ολοκληρωθεί έπειτα από τρείς ημέρες. Οι αρχές ερευνούσαν το σημείο, αφού ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι μια βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν τον κύριο ύποπτο, πιθανώς να πετάχτηκαν σε δεξαμενή στο σημείο.

Η αστυνομία προσπάθησε απεγνωσμένα να βρει τη βιντεοκάμερα, καθώς πιστεύει ότι μπορούσε να περιέχει εικόνες της Μαντλίν, αλλά και άλλων σεξουαλικών επιθέσεων που ο ύποπτος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει σε τουλάχιστον δύο άγνωστες γυναίκες.

Σύμφωνα ωστόσο με τελευταίες πληροφορίες του SkyNews, οι έρευνες στην περιοχή έχουν ολοκληρωθεί, ενώ πηγή που βρισκόταν στην έρευνα είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «δεν υπάρχει τίποτα να αναφερθεί» ως τώρα. Το μοναδικό στοιχείο που έχει γίνει γνωστό είναι πως οι ερευνητές έφυγαν από ο σημείο με πολλές σακούλες.

 Ο ύποπτος άνδρας, που ονομάζεται Κρίστιαν Μπρούκνερ, επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού από το κρεβάτι του τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του. Ο 45χρονος Μπρούκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως «μικρό κομμάτι παραδείσου». Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, όπου απήχθη η Μαντλίν.

Ο νέος πληροφοριοδότης που, σύμφωνα με την DailyMail, υποκίνησε τις έρευνες στην Πορτογαλία, υποστήριξε πως δύο από τους βασικούς μάρτυρες – που έχουν ήδη καταθέσει στους Γερμανούς ερευνητές ότι εισέβαλαν στο σπίτι του Μπρούκνερ ενώ αυτός βρισκόταν στη φυλακή – βρήκαν μέσα σε αυτό ένα όπλο και μια βιντεοκάμερα, που πιθανώς να πετάχτηκαν στο σημείο.

Ο πληροφοριοδότης έδωσε στους ντετέκτιβ «λεπτομέρειες» που πήραν «πολύ σοβαρά» και οι αρχές «έχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να βρουν στοιχεία» στην περιοχή. Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι αρχές αναζητούν κομμάτια ρούχων και παλιά κουρέλια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την εξαφάνισή της – ιδιαίτερα τις ροζ πιτζάμες που φορούσε τη νύχτα που εξαφανίστηκε.

Η γερμανική αστυνομία ήλπιζε επίσης να βρει στοιχεία για άλλα πιθανά θύματα που πιστεύεται ότι είχαν γίνει στόχος του καταδικασμένου Μπρούκνερ στο Algarve.

Το φράγμα βρίσκεται κοντά στην πόλη Silves, όπου ένας οδηγός φορτηγού είχε ισχυριστεί ότι είδε μια γυναίκα να παραδίδει ένα παιδί που έμοιαζε με την Μαντλίν σε έναν άνδρα δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού παιδιού.

ΠΗΓΗ: DailyMail – SkyNews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα