Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση με βόμβες λευκού φωσφόρου

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση με βόμβες λευκού φωσφόρου

Σοβαρές κατηγορίες επιρρίπτει η Ουκρανία στη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα επιτέθηκε στην ουκρανική πόλη Μπαχμούτ με πυρομαχικά φωσφόρου.

Ο στρατός της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από drone όπου φαίνεται να πέφτει στην πόλη Μπαχμούτ κάτι το οποίο μοιάζει με λευκό φώσφορο.

Τα όπλα λευκού φωσφόρου δεν είναι απαγορευμένα, αλλά η χρήση τους καθίσταται ως έγκλημα πολέμου. Χαρακτηριστικό του λευκού φωσφόρου είναι ότι προκαλεί φωτιές που εξαπλώνονται γρήγορα και δύσκολα σβήνουν.

Μάλιστα, στο παρελθόν η Ρωσία έχει κατηγορηθεί ξανά για τη χρήση τέτοιων όπλων.

Στο μεταξύ, από χθες το βράδυ, έχει σημάνει συναγερμός στην Ουκρανία για επικείμενες αεροπορικές επιδρομές, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν drones, συμπεριλαμβανομένου ενός στον εναέριο χώρο του Κιέβου.

Οι συναγερμοί αεροπορικών επιδρομών εκτείνονταν από την πρωτεύουσα Κίεβο και περιοχές στα δυτικά έως προς όλες τις περιοχές στα ανατολικά της χώρας καθώς και προς τα νότια, στη Χερσώνα και την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία Κριμαία.

Αξιωματούχοι σε πολλές ουκρανικές περιοχές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπτύχθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα ή ζημιές.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Μπέλγκοροντ στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αγωγό αερίου και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης καθώς και σε μια κατοικία στο χωριό Σπονταριούσινο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν θύματα», έγραψε ο Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η περιοχή Μπέλγκοροντ είναι μια από τις πολλές στη νότια Ρωσία όπου στόχοι, όπως αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών, συνταράσσονται από εκρήξεις από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα