Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι: Με λίστα σκότωνε ο 14χρονος

Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι: Με λίστα σκότωνε ο 14χρονος

Σοκ προκαλεί το μακελειό σε σχολείο του Βελιγραδίου με 9 νεκρούς ανάμεσα τους 8 μαθητές και ένας φύλακας. Αστυνομικοί έχουν ακινητοποιήσει και συλλαμβάνουν τον ανήλικο δράστη κάτω από τα έντρομα μάτια των μαθητών.

Ένας από τους ενστόλους φαίνεται να παίρνει από τα χέρια του ένα από τα όπλα με τα οποία σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στο σχολείο του στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Ο 14χρονος μπήκε στο σχολείο στις 08:40 το πρωί και σκότωσε τον φύλακα. Στη συνέχεια πήγε σε σχολική τάξη όπου άνοιξε πυρ σκοτώνοντας οκτώ μαθητές, επτά κορίτσια και ένα αγόρι, όλοι τους ηλικίας από 12 μέχρι 14 ετών. Ο ανήλικος μακελάρης πυροβόλησε και την καθηγήτρια η οποία νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

« Άκουσα έναν θόρυβο και νόμιζα ότι ίσως κάποια παιδιά έπαιζαν και πέταξαν δυναμιτάκια αλλά μετά τον άκουγα όλο και πιο κοντά και κατάλαβα ότι ερχόταν από το μπροστινό μέρος του σχολείου. Τότε είδα τον φύλακα να πέφτει στο έδαφος», περιγράφει μαθήτρια του σχολείου.

Ακόμη 6 μαθητές τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σφαίρα στο κεφάλι.

« Στην αρχή νόμιζα ότι πυροβολήθηκε ένα παιδί. Μετά έμαθα ότι ήταν περισσότερα. Παρακαλούσα να μου πουν ποιο παιδί πυροβολήθηκε, ήθελα να μάθω αν ήταν το δικό μου», αναφέρει μητέρα μαθητή.

Σύμφωνα με τις σερβικές αρχές ο 14χρονος πυροβόλησε με δύο πιστόλια που ανήκουν στον πατέρα το, γνωστό γιατρό, με τον οποίο έκαναν σκοποβολή. Ο Κόστα Κεσμάτοβιτς, όπως ονομάζεται ο δράστης, σχεδίαζε την επίθεση εδώ και καιρό ενώ είχε μαζί του και βόμβες Μολότοφ.

Ο διευθυντής της αστυνομίας Βελιγραδίου σημείωσε: «Αυτή είναι η λίστα των παιδιών που σχεδίαζε να εκτελέσει. Είχε φτιάξει ένα σχέδιο για το πώς θα έμπαινε και θα έβγαινε από το σχολείο το οποίο βρέθηκε στο θρανίο του. Όπως είπε ο ίδιος, είχε ορίσει πρωταρχικούς στόχους. Μοιάζει βγαλμένο από βίντεο παιχνίδι, από ταινία τρόμου, κάτι που δείχνει ότι σχεδίασε λεπτομερώς πώς θα έμπαινε, σε ποια τάξη και πώς θα εκτελούσε κάθε παιδί».

Μετά το έγκλημα ο 14χρονος κάλεσε την αστυνομία. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι όπλισε το χέρι του δράστη τον οποίο οι συμμαθητές του περιγράφουν ως ήσυχο και καλό μαθητή.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, κάτοικος Βελιγραδίου μιλώντας στο LIVE NEWS είπε σχετικά με τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης: «Για δύο λόγους λένε. Ο ένας λόγος που αναφέρεται είναι ότι είχε κακή βαθμολογία στο συγκεκριμένο μάθημα από τη συγκεκριμένη δασκάλα και ο άλλος λόγος λένε πως ήταν το bullying που είχε δεχθεί από συμμαθητές του και τον είχαν αλλάξει από την πρωινή βάρδια στη βραδινή».

Παρόμοιες επιθέσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες στη Σερβία όπου υπάρχει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την οπλοκατοχή.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα