UFO: Μυστήριο με καταγραφές ιπτάμενων αντικειμένων – Κρύβει η NASA εξωγήινους;

UFO: Μυστήριο με καταγραφές ιπτάμενων αντικειμένων – Κρύβει η NASA εξωγήινους;

Βίντεο που εμφανίζει ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο να περνά με ιλλιγειώδη ταχύτητα δίπλα από ένα αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Νότιας Ασίας, επαναφέρει για άλλη μια φορά το αναπάντητο ερώτημα του αν υπάρχουν εξωγήινοι.
Το ντοκουμέντο κατεγράφη όταν ένα μαχητικό drone των ΗΠΑ (MQ-9) κατέγραφε με υπέρυθρο βίντεο ένα άλλο MQ-9, την στιγμή που το τρίτο αντικείμενο πέταξε μέσα στο οπτικό του πεδίο.

Το νέο βίντεο παρουσιάστηκε σε Αμερικανούς γερουσιαστές στις 19 Απριλίου στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την καταγραφή ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου προέλευσης και μέχρι πρότινος παρέμενε απόρρητο.

Αυτό όμως είναι ένα από τα πολλά βίντεο που κατέχει το πεντάγωνο και σιγά σιγά δίνει στη δημοσιότητα.

Ένα άλλο βίντεο φαίνεται να έχει καταγράψει ένα αντικείμενο να περνά στο οπτικό πεδίο drone στη Μέση Ανατολή.

«Θα το δείτε να περνάει μπροστά από την οθόνη. Μόλις το είδατε. Και η κάμερα θα γλιστρήσει για να το ακολουθήσει. Θα δείτε ότι φεύγει από το πεδίο καταγραφής».

Παρά τις ανεξήγητες θεάσεις, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα.

«Μόνο το 2022 ωστόσο είχαν γίνει 510 αναφορές άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, πολλά από τα οποία κινούνταν σε στρατιωτικά ευαίσθητο εναέριο χώρο. Οι περισσότερες αναφορές φαίνονται να ακολουθούν παρόμοιες τάσεις. Με τις πιο πολλές να λαμβάνουν χώρα μεταξύ 15.000 – 25.000 ποδών, που είναι ο ελεγχόμενος εναέριος χώρος για στρατιωτικά αεροσκάφη.

»Το 52% των αναφορών έχουν να κάνουν με αντικείμενα που περιγράφονται ως στρογγυλά ή σφαίρες, με τα υπόλοιπα να έχουν άλλα σχήματα. Τα πιο πολλά κυμαίνονται σε μεγέθη 1 – 4 μέτρων, και περιγράφονται ως ‘λευκά, ασημένια ή διάφανα μεταλλικά’»

Κρύβει η NASA εξωγήινους;
Μόλις πριν λίγες μέρες ένα άλλο βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ομάδα που το ανήρτησε, μυστηριώδης λάμψη κατεγράφη από αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό.

«Εδώ είναι το αντικείμενο όταν πετά για πρώτη φορά. Περνά πάνω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προς τη γη. Εξαφανίζεται πίσω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μετά το ξαναβλέπουμε να επανέρχεται πετώντας στο διάστημα και μετά βλέπουμε ένα χέρι γιατί προφανώς ο αστροναύτης παρατηρεί το αντικείμενο».

Η NASA δεν έμεινε αμέτοχη στους ισχυρισμούς της ομάδας, όμως μίλησε για αντανακλάσεις που δημιουργούν ψευδαισθήσεις.

«Αντανακλάσεις από τα παράθυρα του σταθμού, τη δομή του διαστημόπλοιου ή των φώτων από τη Γη, εμφανίζονται συνήθως ως αντικείμενα στις φωτογραφίες και τα βίντεο».

Ενώ δεν είναι πάντα δυνατό να καθοριστούν τι είναι αυτά τα αντικείμενα κατά τη διάρκεια της σύντομης εμφάνισής τους, υπάρχουν μια σειρά από πιθανές εξηγήσεις για τέτοιου τύπου παρατηρήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα