Σουδάν: Απογειώθηκε το ελληνικό μεταγωγικό για να παραλάβει από το Τζιμπουτί τους Έλληνες πολίτες

Σουδάν: Απογειώθηκε το ελληνικό μεταγωγικό για να παραλάβει από το Τζιμπουτί τους Έλληνες πολίτες

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα απογειώθηκε το ένα από τα δύο ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-27 από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί όπου βρίσκονται οι Έλληνες υπήκοοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Σουδάν συνεχίζεται. Το τελευταίο 24ωρο έχουν απομακρυνθεί 23 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας.

Νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι με στόχο «τον περαιτέρω συντονισμό των προσπαθειών παροχής βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και για τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα».

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που οργάνωσαν ειδικές επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των υπηκόων τους από το φλεγόμενο Σουδάν. 

Ο Δένδιας θα ενημερώσει την Τρίτη τα κόμματα για την κατάσταση στο Σουδάν
Το μεσημέρι της Τρίτης, στις 12:00, ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την κατάσταση στο Σουδάν, σε συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους τους. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν απομακρυνθεί 23 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους με τη βοήθεια Ιταλίας και Γαλλίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που οργανώνουν ειδικές επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό των υπηκόων τους από το φλεγόμενο Σουδάν.

Εμφύλιος στο Σουδάν: Στους 23 οι Έλληνες που έχουν απεγκλωβιστεί από τη χώρα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα