Φυλακισμένος στο τσιμεντένιο φέρετρο, αφού πρώτα σκότωσε όσους περισσότερους βιαστές μπορούσε

Φυλακισμένος στο τσιμεντένιο φέρετρο, αφού πρώτα σκότωσε όσους περισσότερους βιαστές μπορούσε

Η ανατριχιαστική προειδοποίηση του πιο επικίνδυνου κρατούμενου της Βρετανίας οδήγησε στο να κλειδωθεί σε υπόγειο γυάλινο κουτί.

Ο Robert Maudsley είναι καταδικασμένος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος εκτίει σήμερα ισόβια κάθειρξη στη φυλακή κατηγορίας Α HMP Wakefield, ευρέως γνωστή ως «Monster Mansion» λόγω του μεγάλου αριθμού παραβατών υψηλού προφίλ και υψηλού κινδύνου που κρατούνται εκεί.

Ο πρώτος φόνος του Maudsley έγινε το 1974, όταν στραγγάλισε τον βιαστή John Farrell. Αφού παραδόθηκε στην αστυνομία λέγοντας ότι χρειαζόταν ψυχιατρική βοήθεια, ο Maudsley στάλθηκε στο νοσοκομείο Broadmoor - όπου μαζί με έναν άλλο κρατούμενο βασάνισαν και σκότωσαν τον παιδεραστή David Francis στο νοσοκομείο Broadmoor. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο HMP Wakefield, όπου σκότωσε δύο τροφίμους παιδοβιαστές. Ο Maudsley βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα σε απομόνωση τα τελευταία 45 χρόνια σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κελί, το οποίο κάποτε περιέγραψε ως «τσιμεντένιο φέρετρο».

Ο ίδιος έγραψε σε επιστολή του: «Οι αρχές της φυλακής με βλέπουν ως πρόβλημα και η λύση τους ήταν να με βάλουν στην απομόνωση και να πετάξουν το κλειδί, να με θάψουν ζωντανό σε ένα τσιμεντένιο φέρετρο. Δεν τους ενδιαφέρει αν είμαι τρελός ή κακός. Δεν ξέρουν την απάντηση και δεν τους νοιάζει, αρκεί να με κρατήσουν μακριά από τα μάτια και το μυαλό τους. Με αφήνουν να μένω στάσιμος, να φυτοζωώ και να οπισθοδρομώ- με αφήνουν να αντιμετωπίζω τη μοναξιά μου κατά μέτωπο με ανθρώπους που έχουν μάτια αλλά δεν βλέπουν και που έχουν αυτιά αλλά δεν ακούν, που έχουν στόματα αλλά δεν μιλούν. Η ζωή μου στην απομόνωση είναι μια μακρά περίοδος αδιάκοπης κατάθλιψης»

Παλιότερα είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να σκοτώσει όσους περισσότερους βιαστές μπορούσε πριν η αστυνομία προλάβει να τον συλλάβει.

Εκείνη την εποχή, ο Τύπος ανέφερε εσφαλμένα ότι ο Maudsley είχε φάει μέρος του εγκεφάλου ενός από τα θύματά του και με τη σειρά του έλαβε το παρατσούκλι Hannibal the Cannibal

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα