ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος γκρέμισε τη στέγη ενός θεάτρου κατά τη διάρκεια ροκ συναυλίας

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος γκρέμισε τη στέγη ενός θεάτρου κατά τη διάρκεια ροκ συναυλίας

Σε μια κωμόπολη ανεμοστρόβιλος γκρέμισε τη στέγη ενός θεάτρου την ώρα που γινόταν ροκ συναυλία με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν θεατές από τα συντρίμμια.

Οι ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους στο Αρκάνσας και στο Ιλινόις. Έρχονται δύο ανεμοστρόβιλοι.

Κτίρια διαλύονται, στέγες και αυτοκίνητα παρασύρονται από τη μανία των ανέμων, δέντρα ξεριζώνονται.

Σε τοπικό κανάλι μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση το χτύπημα ανεμοστρόβιλου σε ένα χωριό κοντά στο Λιτλ Ροκ.

«Βλέπουμε τον ανεμοστρόβιλο φαίνεται πολύ ισχυρός. Ναι, αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μας σήμερα. Παρακολουθούμε τι γίνεται, αν μένετε σε αυτή την περιοχή στο χωριό Κέμακ έρχεται προς το μέρος σας, στην κομητεία Πολάσκι στο δυτικό Λιτλ Ροκ, τώρα έρχεται προς τα εκεί ανεμοστρόβιλος. Φαίνεται πολύ ισχυρός».

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σε μια κωμόπολη του Ιλινόις ανεμοστρόβιλος γκρέμισε τη στέγη ενός θεάτρου, την ώρα που γινόταν συναυλία heavy metal με εκατοντάδες θεατές. Τα συντρίμμια τους καταπλάκωσαν, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, δεκάδες τραυματίσθηκαν, οι πέντε σοβαρά.

Συνολικά τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες άφησαν στο πέρασμά τους οι ανεμοστρόβιλοι ενώ πάνω από 300.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς οι αρχές λένε ότι υπάρχουν δεκάδες παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Εικόνες από drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Λιτλ Ροκ, όπως σπίτια που έχουν καταρρεύσει και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα.

Η πολιτεία του Αρκάνσας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πριν από μια εβδομάδα, ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πολιτεία του Μισισιπή, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε την πολιτεία και δεσμεύτηκε να βοηθήσει οικονομικά τους πληγέντες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα