Γαλλία: Συνεχίζεται το κύμα οργής στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

Γαλλία: Συνεχίζεται το κύμα οργής στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το κύμα δυσαρέσκειας στη Γαλλία παρά την οριακή επιβίωση Μακρόν μετά από δύο προτάσεις μομφής.
Οι ταραχές συνεχίστηκαν και χθες στους δρόμους της πρωτεύουσας και σε άλλες γαλλικές πόλεις με βίαιες συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να δώσει δύο συνεντεύξεις σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την οργή του κόσμου για το νομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Δακρυγόνα, λευκοί καπνοί, φωτιές στους κάδους και πόλεμος στους δρόμους.

Τίποτα δεν άλλαξε σε Παρίσι, Λιλ και Μπορντό, παρά την οριακή επιβίωση Μακρόν από τις δυο προτάσεις μομφής για το συνταξιοδοτικό.

Ο κόσμος συνεχίζει να νιώθει εξοργισμένος και απογοητευμένος.

«Όπως όλοι, είμαι απογοητευμένη και θυμωμένη. Δεν νομίζω ότι οι προτάσεις μομφής θα θέσουν ένα τέλος στην κοινωνική οπισθοδρόμηση εναντίον του νομοσχεδίου του οποίου μάχεται η οργάνωση μας», δήλωσε η Μανουέλα Σαρτιέ, πρόεδρος Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Λιλ.

«Η επιβίωση Μακρόν δεν μας προκαλεί έκπληξη. Θα κάνει το κίνημα ακόμα μεγαλύτερο. Δεν είναι το τελευταίο μας ”όπλο” που έχουμε σε αυτήν την πολιτική, κοινωνική και θεσμική κρίση».

Η πρόταση μομφής του αριστερού Liot δεν εγκρίθηκε για 9 ψήφους κι ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Η καταψήφιση των προτάσεων μομφής προκάλεσε και την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πύρρειο νίκη Μακρόν, ωστόσο ο πρόεδρος φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το χάος που έχει προκληθεί στους δρόμους.

O εικόνες καταστροφής και διάλυσης κάνουν το γύρο του κόσμου, ενώ τα ποσοστά δημοφιλίας του τα οποία έχουν πέσει κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα