Υπόθεση Γκάρι Λίνεκερ: Το BBC έγινε πρώτο θέμα και το παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων

Υπόθεση Γκάρι Λίνεκερ: Το BBC έγινε πρώτο θέμα και το παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η απομάκρυνση του βετεράνου ποδοσφαιριστή και παρουσιαστή του BBC Γκάρι Λίνεκερ επειδή εξέφρασε την άποψη του για τον νέο αντιμεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης Σούνακ. Το BBC αναγκάστηκε να διακόψει μεγάλο μέρος του αθλητικού του προγράμματος, καθώς όλοι οι παρουσιαστές απείχαν σε ένδειξη συμπαράστασης.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για να λυθεί η ένταση ανάμεσα στο BBC και στον Γκάρι Λίνεκερ σχετικά με την αμεροληψία.

Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για το BBC. Ενδιαφερόμαστε για το κοινό μας και θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να το πετύχουμε και θα ήθελα να δω τον Γκάρι Λίνεκερ να επιστρέφει στην εκπομπή.

Το BBC γίνεται πρώτο θέμα και δεν διστάζει να το προβάλλει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο ισχυρός άνδρας του καναλιού Τίμ Ντέιβι αρνείται να παραιτηθεί και καλεί τον Λίνεκερ να επιστρέψει. Την ίδια στιγμή όλοι οι παρουσιαστές των αθλητικών εκπομπών απέχουν από τις εκπομπές τους τινάζοντας στον αέρα το πρόγραμμα του καναλιού.

Το ζήτημα της απομάκρυνσης του σταρ του βρετανικού ποδοσφαίρου Γκάρι Λίνεκερ από την θρυλική εκπομπή του καναλιού Match of the day έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις.

«To ΒΒC δεν αντιδρά με αμεροληψία αλλά προωθώντας την ατζέντα των Τόρις με την υπόθεση Λίνεκερ. Το χειρίστηκαν εντελώς λάθος και τώρα είναι πολύ εκτεθειμένοι όπως και η κυβέρνηση γιατί επί της ουσίας πρόκειται για την αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της παροχής ασύλου», δήλωσε ο Keir Starmer.

«Κλυδωνισμούς» προκαλεί η απομάκρυνση Λίνεκερ σε BBC και στην κυβέρνηση Σούνακ

Ο ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση

«Ο Γκάρι Λίνεκερ ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένας ταλαντούχος παρουσιαστής και ελπίζω η τωρινή κρίση ανάμεσα στον Γκάρι Λίνεκερ και το BBC να λυθεί με τον κατάλληλο τρόπο αλλά είναι ένα θέμα που αφορά εκείνους, όχι την κυβέρνηση», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Ο Λίνεκερ απομακρύνθηκε επειδή εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την άποψη ότι το νέο αντιμετανευστικό νομοσχέδιο του Ρίσι Σούνακ εκφράζει τη ρητορική των  Ναζί.

«Νομίζω ότι είναι εξωφρενικό. Είναι η έκφραση της δικής του άποψης που τυγχάνει να είναι αντίθετη με την κυβερνητική», είπε ένας φίλαθλος.

Το BBC ισχυρίζεται ότι παραβίασε την οδηγία αμεροληψίας του Μέσου

Ο δημόσιος βρετανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης επιμένει ότι οι παρουσιαστές γνωρίζουν ότι πρέπει να είναι αμερόληπτοι καθώς τους έχουν δοθεί οδηγίες.

«Οι ταλαντούχοι παρουσιαστές γνωρίζουν ότι  έχουν μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στο BBC εξαιτίας του προφίλ τους στο BBC», είπε ο δημοσιογράφος.

-Έχεις επαφές με το BBC, Γκάρι;

-Πάντα έχω επαφές

– Τι είπατε;

– Είχαμε μία έντονη συζήτηση.

– Μετάνιωσες για το tweet, Γκάρι;

– Όχι.

Το διακύβευμα τώρα είναι αν η κρίση αυτή θα κλονίσει σοβαρά την κυβέρνηση Σούνακ ή αν θα οδηγήσει στην έξοδο τον ισχυρό άνδρα του BBC ή στην ταπεινωτική του  αναδίπλωση με την επιστροφή του Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος θα έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα